Μεγάλες ποσότητες ειδών διανεμήθηκαν σε ωφελούμενους στο Μαρούσι
Κοινωνία

Μεγάλες ποσότητες ειδών διανεμήθηκαν σε ωφελούμενους στο Μαρούσι

Μεγάλες ποσότητες ειδών διατροφής, προσωπικής υγιεινής και καθαρισμού διανεμήθηκαν σε 581 ωφελούμενους του Δήμου Αμαρουσίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια», σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2016.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), με στόχο τη στήριξη των πολιτών που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Η Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη και με τη συμμετοχή άλλων πέντε Δήμων του Βόρειου Τομέα Αττικής (Λυκόβρυσης – Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης- Ψυχικού, Παπάγου- Χολαργού, Μεταμόρφωσης) σ΄ έναν κοινό φορέα διαχείρισης του επισιτιστικού προγράμματος, στη βάση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού είναι εκείνη με κατ΄ εξοχήν την ευθύνη εδώ και χρόνια να στηρίζει μέσα από κοινωνικές δομές και προγράμματα τις ευπαθείς ομάδες των πολιτών». Ήδη στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν διανεμηθεί οπωροκηπευτικά είδη και νωπό κρέας.

Η παράδοση των προϊόντων στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου, παρουσία της προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένης Λέκκα. Ειδικότερα προσφέρθηκαν: φασόλια 1.071 τεμάχια, φακές 1.229 τεμάχια, γάλα εβαπορέ 210 τεμάχια, βρεφικές πάνες 51 τεμάχια, σκόνη πλυντηρίου 309 τεμάχια, υγρό γενικού καθαρισμού 309 τεμάχια.

Εκ μέρους του δημάρχου Αμαρουσίου, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή διενέργεια της διαδικασίας παράδοσης και παραλαβής, σημειώνοντας ότι «ενωμένοι στη δύσκολη συγκυρία, προσφέρουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη». Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να διανεμηθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι), οπωροκηπευτικά, νωπά κρέατα (κοτόπουλο) και είδη βρεφικών τροφών στους ωφελούμενους.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άποροι, άστεγοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και κάθε πολίτης ή οικογένεια που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία αξιολόγησης είναι οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας, Ε1, Ε9 2015 και Κωδικό TAXIS.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet