Ενότητα: Δυσβάστακτη κληρονομιά αφήνει στην πόλη ο Πατούλης
Πολιτική

Ενότητα: Δυσβάστακτη κληρονομιά αφήνει στην πόλη ο Πατούλης

Ότι «αφήνει δυσβάστακτη κληρονομιά στην πόλη του Αμαρουσίου» επισημαίνει για τον δήμαρχο Γιώργο Πατούλη η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Μετά τον απολογισμό του δημάρχου για τη 12ετή θητεία του στον Δήμο, η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Αμαρουσίου τον Λευτέρη Μαγιάκη, σημειώνει τα εξής:

Δυσβάστακτη κληρονομιά αφήνει στην πόλη ο Πατούλης

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 ο κ. Πατούλης πραγματοποίησε στο γήπεδο «Σπ. Λούης» μια ακόμα προεκλογική φιέστα με λεφτά του Δήμου.

Με τη γνωστή επικοινωνιακή του αμετροέπεια ισχυρίστηκε ότι φεύγει και αφήνει στον Δήμο μια μεγάλη «προίκα». Τα στοιχεία, όμως, μαρτυρούν το αντίθετο. Δεν πρόκειται για προίκα, αλλά για «δυσβάσταχτη κληρονομιά» που δυστυχώς οι Μαρουσιώτες θα πρέπει να πληρώνουν για να την εξοφλήσουν τα επόμενα 160 χρόνια!!!

Αναλύοντας τους εγκεκριμένους Ισολογισμούς του Δήμου με τελευταίο αυτόν του 2017, που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Γενάρη του 2019, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι:

  1. Τα ίδια κεφάλαια του Δήμου, η περιουσία του δηλαδή, ανέρχεται μόλις σε 18 εκατ. και απομειώθηκε σε σχέση με το 2007, που ανέλαβε η διοίκηση Πατούλη, κατά 54%. Επομένως την προίκα των προηγούμενων την «έφαγε»!
  2. Η συσσωρευμένη ζημία του Δήμου ανέρχεται σε 97 εκατ. έναντι 24 το 2007 δηλαδή αύξηση κατά 304%!!!
  3. Ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος στις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προμηθευτές με ένα ποσό συνολικού ύψους  158,6 εκατ. που ισοδυναμεί με τέσσερις φορές περίπου τα πραγματικά ετήσια έσοδα του Δήμου. Το αντίστοιχο ποσό το 2007 ήταν 97,0 εκατ. Δηλαδή αύξηση κατά 63%. Και αυτό όταν έχουν ήδη παραγραφεί από τον Δήμο ή και εξοφληθεί από το κράτος συνολικά χρέη γύρω στα 90 εκατ. Και  το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί μερικά εκατομμύρια ακόμα (ή και δεκάδες) μετά την εκκαθάριση της «ΑΘΜΟΝΟΝ» που βέβαια, εντελώς «τυχαία», θα ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές.
  4. Η οικονομική αφαίμαξη των πολιτών στη  δεκαετία 2007-2017 μέσω των ανταποδοτικών τελών ανήλθε σε 70 εκατ. περίπου!!! Από εκεί προέρχεται και το αποθεματικό των 30 εκατ. για το οποίο περηφανεύεται ο «νοικοκύρης» κ. Πατούλης. Και το ερώτημα που τίθεται είναι που πήγαν τα υπόλοιπα 40 εκατ.

Οι κάτοικοι των γειτονιών του Αμαρουσίου μπορούν να κρίνουν από τη δική τους εμπειρία αν τα έργα βιτρίνας, που απαρίθμησε ο κ. Πατούλης στην ομιλία του, βελτίωσαν την ποιότητα ζωής τους και την αξία της περιουσίας τους. Στοιχειώδεις υποδομές για μια σύγχρονη πόλη όπως το Μαρούσι λείπουν:

  • Περιοχές εκτός σχεδίου, αμέτρητες πολεοδομικές εκκρεμότητες στις γειτονιές και γύρω από το ρέμα Σαπφούς ιδιαίτερα, έλλειμμα ελεύθερων χώρων.
  • Αλλαγή χρήσεων γης σε πιο επιβαρυντική κατάσταση.
  • Αδιάνοιχτοι δρόμοι, κατεστραμμένοι ασφαλτοτάπητες και πεζοδρόμια, δυσχερής πρόσβαση πεζών, ΑμεΑ, ποδηλάτων.
  • Κυκλοφοριακό χάος, άναρχη στάθμευση στο κέντρο και τις γειτονιές, έλλειψη χώρων στάθμευσης, υποβαθμισμένη δημοτική συγκοινωνία.
  • Διαχείριση απορριμμάτων με τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά.
  • Γειτονιές που πνίγονται στην πρώτη νεροποντή.
  • Ανεπαρκή δίκτυα ηλεκτροφωτισμού. Σκοτεινοί ανασφαλείς δρόμοι.
  • Ακατάλληλες σχολικές υποδομές. Έλλειψη δημοτικών δομών για ΑμεΑ.
  • Πολύ χαμηλό επίπεδο πολιτιστικών υποδομών.

Τι να πει κανείς, επίσης, για την καταστροφή του κέντρου του Αμαρουσίου και την επί 29 χρόνια υποθήκευση σε εργολάβο του γκαράζ της Ευτέρπης.

Για τις εργασιακές σχέσεις, όταν είναι γνωστό ότι ακόμα και μέχρι το 2013 υπήρχε καθεστώς ενοικίασης εργαζομένων και ότι οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ήταν και είναι υποτυπώδεις.

Ή ακόμα για την υποβάθμιση της τοπικής δημοκρατίας και την αντιμετώπιση του Δήμου σαν παραταξιακού του φέουδου.

Τη δήθεν διεκδικητική του πολιτική ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές υποβάθμισης της Αυτοδιοίκησης.

Της μεταφοράς της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο που εξαντλείτο σε χαρτοπόλεμο και δικομματικό καυγά.

Όσο και αν προσπαθεί ο κ. Πατούλης να εξωραΐσει την κατάσταση που παραδίδει τον Δήμο μετά από 12 χρόνια διοίκησής του δεν θα καταφέρει να αντιστρέψει την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες.

Και αυτό θα φανεί στις επόμενες εκλογές που ο ίδιος και οι συνεχιστές της πολιτικής του, αλλά και αυτοί που τον στήριξαν επί 12 χρόνια, θα εισπράξουν την αποδοκιμασία των Μαρουσιωτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet