Ενότητα: «Όχι» στη μεταφορά κομματικών αντιπαραθέσεων στα όργανα του Δήμου
Πολιτική

Ενότητα: «Όχι» στη μεταφορά κομματικών αντιπαραθέσεων στα όργανα του Δήμου

Κατακρίνει τη στάση του γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου και του δημάρχου, Γιώργου Πατούλη, η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, στο θέμα της συνάντησης αντιπροσωπείας της με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

Απαντώντας σε ανακοίνωση του Δήμου σχετικά με τη συνάντηση (Δήμος Αμαρουσίου: Φθηνός λαϊκισμός Ενότητας για τη ΣΜΠΕ του Mall), η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη μεταφορά των πολιτικών αντιπαραθέσεων των κομμάτων μέσα στα θεσμικά όργανα του Δήμου, η οποία, όπως σημειώνει, «οδηγεί σε μετατροπή των δημοκρατικών, αυτόνομων, αυτοδιοικητικών θεσμών σε κομματικά παραμάγαζα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Με αφορμή την απάντηση του γραφείου Τύπου του Δήμου σε ανακοίνωση της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, σχετικά με  επίσκεψη αντιπροσωπείας της  στον υπουργό ΥΠΕΝ κ. Γ. Σταθάκη για το θέμα του Mall, δηλώνουμε τα παρακάτω:

Δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε τις απαντήσεις του γραφείου Τύπου του Δήμου στις ανακοινώσεις μας. Θεωρούμε ότι οι πολίτες έχουν αρκετή νοημοσύνη για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Όμως αυτή τη φορά θα το κάνουμε.

Όχι για να απαντήσουμε επί της ουσίας για τη «νομιμοποίηση» του Mall. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, διαφανείς και ξεκάθαρες από την πρώτη στιγμή και όποιος δεν στερείται την κοινή λογική τις έχει καταλάβει.

Αυτές ακριβώς παρουσιάσαμε και στον κ. υπουργό, όπως είχαμε δηλώσει και δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα κάναμε.

Και θεωρούμε ότι η συνάντηση αυτή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, απέδειξε το ενδιαφέρον του υπουργού για την υπόθεση, αλλά και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της σοβαρότητας της παράταξής μας.

Οι καλοπληρωμένοι από τους δημότες δημοσιογραφίσκοι του γραφείου Τύπου και ο προϊστάμενος τους κ. Πατούλης βρήκαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν, για μια ακόμα φορά, σαν κομματικά φερέφωνα.

Η χυδαιολογία που εξέπεμψαν με την ανακοίνωσή τους ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι κομματικές τους προτιμήσεις. Είναι εξάλλου γνωστές και δικαιούνται να τις έχουν.

Εκείνο όμως που μας αφορά και το καταγγέλλουμε είναι ότι προσπαθούν να μεταφέρουν τις  πολιτικές αντιπαραθέσεις των κομμάτων μέσα στα θεσμικά όργανα του Δήμου, μετατρέποντας τα, με τα λεφτά των δημοτών, από δημοκρατικούς, αυτόνομους, αυτοδιοικητικούς θεσμούς σε κομματικά παραμάγαζα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet