Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου προς Ενότητα: Ομόφωνοι στην αντιλαϊκή πολιτική… πλην Λακεδαιμονίων
Πολιτική

Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου προς Ενότητα: Ομόφωνοι στην αντιλαϊκή πολιτική… πλην Λακεδαιμονίων

Η ανταπάντηση της δημοτικής παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι στην απόρριψη από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου της πρότασης για κοινή συμπόρευση στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και η στάση της δημοτικής ομάδας της πρώτης στην πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ανταποδοτικά τέλη, «πυροδότησε» και νέα οξεία αντίδραση από πλευράς του κομμουνιστικού δημοτικού συνδυασμού.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση απαντά στην Ενότητα ότι «δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της» και θα συνεχίσει «να πορεύεται απαρέγκλιτα στον δρόμο της σύγκρουσης με τις εξοντωτικές, για τα λαϊκά στρώματα, πολιτικές της τάξης των εκμεταλλευτών του ανθρώπινου μόχθου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου:

Η παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι, πρώην του ΣΥΡΙΖΑ – και νυν… αλήθεια τι; – μας κατηγορεί για «υγειονομική’ απομόνωση»!

Αλήθεια, πιστεύουν ότι μπορεί να συνυπάρξει το ΚΚΕ με διάφορους,  εθνικιστές, προοδευτικούς… πολύ, αλλά και λιγότερο προοδευτικούς, αριστερούς και αριστερούληδες, σε ένα «χωνευτήρι» ποικιλώνυμων παρατάξεων και… παραγόντων;  

Μας καλεί «για προγραμματική ενότητα και μέτωπο όλων των δημοκρατικών, αντιμνημονιακών, προοδευτικών κοινωνικών δυνάμεων, σε ισότιμη βάση» και μάλιστα, ισχυρίζεται  ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έπρεπε να  «είχε ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα», με μοναδική εγγύηση – συνδετικό κρίκο την υπόσχεση (απατηλή λέμε εμείς) για μια Μαρουσιώτικη κοινωνία, όαση «ηρεμίας και σιγουριάς, ασφαλή και φιλόξενη», για «να δώσει ελπίδα στα λαϊκά στρώματα, ότι μια άλλη πολιτική στον Δήμο είναι εφικτή, για το δικό τους όφελος». 

Μας κατηγορεί για «υγειονομική’ απομόνωση» θυμίζοντας εποχές αλήστου μνήμης, όταν προηγούμενη δημοτική Αρχή μάς αντιμετώπιζε με την «απαξιωτική», γι’ αυτήν αλλά όχι για μας, αποστροφή «όλοι, πλην Λακεδαιμονίων»! 

Ο Μαρουσιώτικος, όμως, λαός γνωρίζει καλά ποιοι δικαιώθηκαν. Όσο για το αν ψαρεύουν σε «θολά νερά», ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι εποχές της δήθεν «πολιτικής αθωότητας» έχουν βρει κι αυτές τη θέση τους στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας». 

Ποιος Μαρουσιώτης, αλήθεια, δεν καταλαβαίνει ότι η πρόσκλησή τους προς τη Λαϊκή Συσπείρωση, για κοινή εκλογική συμπαράταξη, είναι καθαρά προσχηματική και απευθύνεται μόνο και μόνο με την προσδοκία (μάταιη όμως) να εγκλωβίσουν κάποιους ανυποψίαστους συμπολίτες μας στις πομπώδεις διακηρύξεις τους;

Μας λένε: «Είμαστε βέβαιοι ότι αν κερδηθεί ο Δήμος από μια πλατιά δημοκρατική, αντιμνημονιακή, προοδευτική συμμαχία κοινωνικών δυνάμεων, θα υπηρετηθούν καλύτερα οι τοπικές λαϊκές ανάγκες, αλλά και θα δημιουργηθούν πιο ευνοϊκές συνθήκες πάλης τους στο γενικότερο πολιτικό επίπεδο».  

Διακηρύξεις που δεν εμπόδισαν  όμως  τον επικεφαλής της παράταξης Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» να ομοφωνήσει με τη διοίκηση Πατούλη (κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 26.11.18) σε μια οριζόντια, όσο και ανεπαρκή, μείωση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για το 2019, από την οποία, με βάση τα  επίσημα στοιχεία του 2018, οι κατοικίες στο σύνολό τους θα επωφεληθούν μόνο τα 995.778,00€, ενώ το κεφάλαιο (κάθε λογής μεγαλο-επιχειρηματίες) τα 3.171.884,00€!

Αν και είναι άχαρο να επαναλαμβανόμαστε, δυστυχώς δεν μπορούμε να το αποφύγουμε: 

Και στην περίπτωση αυτή τα συμπεράσματα προκύπτουν από μόνα τους.

Και στην περίπτωση αυτή, η διέξοδος  είναι με τη Λαϊκή Συσπείρωση,  στον δρόμο της σύγκρουσης με τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Επαναλαμβάνουμε:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι τους. Θα συνεχίσει να πορεύεται απαρέγκλιτα στον δρόμο της σύγκρουσης με τις εξοντωτικές, για τα λαϊκά στρώματα, πολιτικές της τάξης των εκμεταλλευτών του ανθρώπινου μόχθου. Θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται ενεργά στους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις, με προοπτική ένα ελπιδοφόρο  μέλλον, όπου οι εργαζόμενοι θα είναι αυτοί που θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet