Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Παιχνίδια με τη… φωτιά στην καθαριότητα του Δήμου
Πολιτική

Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Παιχνίδια με τη… φωτιά στην καθαριότητα του Δήμου

Την εικόνα του Δήμου Αμαρουσίου σε επίπεδο καθαριότητας την «επικίνδυνη» περίοδο των πυρκαγιών, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που υπογράφουν οι Μαίρη Διακολιού (επικεφαλής) και Κώστας Δραγάτης (δημοτικός σύμβουλος), την περίοδο που άλση της πόλης ήταν κλειστά για να αποφευχθούν πιθανές εστίες φωτιάς, οι σωροί από σκουπίδια και εύφλεκτα υλικά ακύρωναν επί της ουσίας όλα τα μέτρα.

Η πλήρης ανακοίνωση της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή έχει ως εξής:

«Κατά την εβδομάδα που πέρασε σχεδόν όλες τις ημέρες, από 17/6 έως και 21/6, είχε σημάνει “κόκκινος συναγερμός” από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ισχυρών ανέμων που δυνάμωσαν από την Τετάρτη 19/6 και μετά.

Στο Μαρούσι, το ΙΓΕ είχε κλειστό το Δάσος Συγγρού, όλες τις ημέρες, ενώ έκλεισαν ακόμη και τα άλση, όπως της Κηφισιάς!

Ε, αυτές ακριβώς τις ημέρες η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επέλεξε ώστε στις γειτονιές της περιοχής Αναβρύτων που βρίσκονται κοντά στο και Δάσος Συγγρού και η έκταση Καρέλλα, αλλά και στον ενδιάμεσο (σ.σ.: παράνομης διάνοιξης) δρόμο μεταξύ των δύο, να υπάρχουν:

  1. διάσπαρτες πολυάριθμες σακούλες κατάξερων χόρτων και φύλλων,
  2. πολυάριθμες σακούλες με μπάζα ανάμεικτα με πλαστικά,
  3. πολυάριθμες σακούλες με σκουπίδια,
  4. αλλά και χύμα όγκους από κλαδεύσεις δένδρων που είχαν κάνει εδώ και εβδομάδες τα συνεργεία του ιδιώτη εργολάβου που η δημοτική πολιτική πρασίνου χρυσοπληρώνει με υπερεκατομμύριο ποσό ευρώ.

Κατά τα άλλα, η παρούσα δημοτική διαχείριση, στις πλάτες των εθελοντών πυροσβεστών, καμωνόταν με ανακοινώσεις και τις άλλες -γνωστές πια- φανφάρες αυτοπροβολής, ότι έχει πάρει όλα τα μέτρα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ενώ η αλήθεια ήταν η εξής: την ίδια ώρα που οι εθελοντές περιπολούσαν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, ο ίδιος ο Δήμος είχε αφήσει ακριβώς στα πιο επίμαχα σημεία της πόλης, για πολλές ημέρες, το εύφλεκτο υλικό σε μεγάλες ποσότητες που ήταν εκτεθειμένο σε εκατοντάδες περαστικά αυτοκίνητα και στα αποτσίγαρα κάποιων από αυτά, καθώς και στις αντανακλάσεις του ήλιου!

Η μη κομματική, ανεξάρτητη, ενωτική, δημοκρατική, δημοτική παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή έχει διατυπώσει ήδη την προφανή έλλειψη οργάνωσης και συνεννόησης που διέπει σε πολλούς τομείς τη διαχείριση Αμπατζόγλου. Αυτή τη φορά το πρόβλημα υπεισέρχεται σε επικίνδυνα επίπεδα για την ασφάλεια των ανθρώπων και περιβάλλοντος.

Επιπλέον, η παράταξή μας έχει πολλές φορές καταθέσει προτάσεις πολιτικής για τη διατήρηση του πρασίνου, αλλά και τη διαχείριση του Δάσους Συγγρού και της έκτασης Καρέλλα.

Υ.Γ.: Να σημειωθεί ότι η δημοτική διαχείριση Αμπατζόγλου τελικά αξιώθηκε να μαζέψει μερικώς τα σκουπίδια των εικόνων αργά στις 21/6. Όχι ακούγοντας τα παρακάλια εκείνων των κατοίκων της γειτονιάς που επικοινωνούσαν για να ζητήσουν το μάζεμα τους, αλλά μόλις ειδοποιήθηκε ότι στην γειτονιά φωτογραφίζαμε την απαράδεκτη κατάσταση για να την εκθέσουμε στη δημοσιότητα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet