Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Nα συζητηθεί στο Δ.Σ. το θέμα της ανάπλασης του Αρίωνα
Φωτογραφία: m-a-f.gr.
Πολιτική

Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή: Nα συζητηθεί στο Δ.Σ. το θέμα της ανάπλασης του Αρίωνα

Η παράταξη Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή, διά της επικεφαλής της Μαίρη Διακολιού, κατέθεσε επιστολή με αίτημα την ένταξη θέματος στην ημερήσια διάταξη της δεύτερης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η Μ. Διακολιού ζητά να συζητηθεί το θέμα της ενημέρωσης για την ανάπλαση του Αρίωνα στη Νέα Λέσβο, επισημαίνοντας τον επείγοντα χαρακτήρα του, μετά την απόρριψη, όπως αναφέρει, της προαναγγελθείσας χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο.

Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της παράταξης τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί αβεβαιότητα ως προς την υλοποίηση του έργου στο άμεσο μέλλον, ιδίως από τη στιγμή που, όπως σημειώνει, δεν υπάρχει ακόμη εγκεκριμένος προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα.

Παράλληλα, συνδέει το ζήτημα με θέματα ασφάλειας των παιδιών που αθλούνται στον χώρο, προστασίας του πρασίνου, αλλά και διαμόρφωσης κοινωνικών χώρων που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

Η Μ. Διακολιού ζητά κατά την ενημέρωση να δοθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

  • Γιατί δεν έγινε δεκτή η πρόταση χρηματοδότησης.
  • Ποιες ενέργειες έγιναν για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.
  • Ποιες ενέργειες έχουν σχεδιαστεί για την υλοποίηση του έργου και αν θα εφαρμοστεί η πρόταση της παράταξης για κάλυψη από ίδιους πόρους, για την οποία, όπως αναφέρει, είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος σε προηγούμενη συνεδρίαση.
  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εκκίνησης των εργασιών.

Τέλος, η επικεφαλής της παράταξης Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή ζητά, σε περίπτωση που το θέμα δεν ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη με απόφαση του προέδρου, να αναγνωστεί η πρόταση κατά την έναρξη της συνεδρίασης και να αιτιολογηθεί η τυχόν μη ένταξή της.

Η αναλυτική ανακοίνωση:

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2026
Powered by Wisenet