Π. Βραχνός: Νέο ξεκίνημα με ποιοτική διαφορά – Η αναβάθμιση της πόλης είναι ζήτημα τιμής
Πολιτική

Π. Βραχνός: Νέο ξεκίνημα με ποιοτική διαφορά – Η αναβάθμιση της πόλης είναι ζήτημα τιμής

Με το σύνθημα «πάμε όλοι μαζί για ένα νέο ξεκίνημα για να κάνουμε την ποιοτική διαφορά με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα», ο υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου Πάνος Βραχνός παρουσίασε σήμερα, Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στο δημαρχείο Αμαρουσίου την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του, Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή, και τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του καθώς επίσης και τους 43 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που πλαισιώνουν μέχρι στιγμής τον συνδυασμό του.

Στις, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού, ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες, του Δημοτικού Συμβουλίου και της αίθουσας εκδηλώσεων του δημαρχείου Αμαρουσίου και υπό το θερμό χειροκρότημα πλήθους Μαρουσιωτών, ο κ. Βραχνός αναφέρθηκε στη σημασία που νοηματοδοτεί το όνομα του συνδυασμού του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «το όνομα του συνδυασμού μας, Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή, προκαθορίζει τη στάση μας, υπηρετεί τη φιλοσοφία μας, ενισχύει τις προθέσεις μας και δημιουργεί το ασφαλές καταφύγιο της ακομμάτιστης συμμετοχής μας».

Ο κ. Βραχνός είπε χαρακτηριστικά: «Για να φέρει κανείς γρήγορα και δημιουργικά για τους πολίτες αποτελέσματα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ακομμάτιστη γιατί πάνω απ’ όλα οφείλει να είναι ανεπηρέαστη. Και εμείς για να στηρίξουμε τους πυλώνες του προγράμματός μας αποφασίσαμε να υπηρετήσουμε αυτή την ανάγκη γι΄ αυτό και ο συνδυασμός μας είναι πολυσυλλεκτικός από επιλογή. Η αναβάθμιση της πόλης είναι για εμάς ζήτημα τιμής. Θέλουμε και θα έχουμε μια άτρωτη πόλη από συμφέροντα.

»Ανοίγουμε τον δρόμο με Συνέπεια, Στόχευση και Συνεργασία με όλους και τους καλούμε να συστρατευτούν μαζί μας στον ίδιο δρόμο, στην ίδια κατεύθυνση, αυτή της νίκης. Το σχέδιο για την πόλη είναι ήδη στις αποσκευές μας. Σκύβουμε με δύναμη και διάθεση στα προβλήματα για να τα επιλύσουμε. Θέλουμε οι δημότες να ακουμπήσουν με ασφάλεια πάνω μας, στη δύναμη του συνδυασμού μας Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή».

Τον κ. Βραχνό προσφώνησε με πολύ θερμά λόγια για την προσφορά του ως γιατρού – χειρουργού που υπηρετεί με συνέπεια τον άνθρωπο ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Βαγγέλης Φιλόπουλος και ο δημοφιλής συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος.

Για την προσωπικότητα του κ. Βραχνού, αλλά και για σημαντικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην πόλη μίλησε, επίσης, η κ. Σόνια Χαϊμαντά, δημοσιογράφος και καθηγήτρια ψηφιακών μέσων και νέων τεχνολογιών στο Πολυτεχνείο και το ΕΚΠΑ, γόνος γηγενών Μαρουσιωτών ιατρών και δημάρχων της πόλης.

Οι δέκα πυλώνες του προγράμματος του συνδυασμού Μαρούσι – Καθαρή Γραμμή, που παρουσίασε σήμερα ο κ. Βραχνός είναι:

  1. Φωτεινή και ασφαλής πόλη. Ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού σε κάθε γωνιά της πόλης.
  2. Μάχη με την καθαριότητα σε καθημερινή βάση. Πολιτική κινήτρων και ανταμοιβών για τους μη ρυπαίνοντες στην πόλη.
  3. Πεζοδρόμια προσπελάσιμα παντού. Χώροι πρασίνου και ιδιαίτερη φροντίδα κοινόχρηστων χώρων. Τεχνικά έργα παντού σε κάθε γειτονιά.
  4. Πολιτική προστασία, μέλημα και οργάνωση για έκτακτα φαινόμενα.
  5. Ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού. Διάνοιξη όλων ει δυνατόν των αδιάνοικτων δρόμων.
  6. Εξομάλυνση του κυκλοφοριακού στην πράξη με αποτελεσματικές παρεμβάσεις, ενδεικτικά στη δημοτική συγκοινωνία με αύξηση του στόλου των οχημάτων και την τακτικότητα των δρομολογίων.
  7. Μέριμνα στην τρίτη ηλικία και στις ασθενείς ομάδες των συνδημοτών μας και μέριμνα για τα ΑμεΑ.
  8. Ψηφιακές Υπηρεσίες για τους δημότες. Δημιουργία σχολείων και φροντίδα σε όλα τα επίπεδα των υπαρχόντων σχολικών δομών. Αθλητισμός, πολιτισμός και εκπαίδευση με σύγχρονες τεχνολογίες θα είναι στην ημερήσια προσοχή μας, σε συνεννόηση πάντοτε με τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας.
  9. Καθημερινό νοικοκύρεμα στα οικονομικά του Δήμου και ελάχιστες έως μηδαμινές δαπάνες προβολής, αφήνοντας το έργο να μιλάει από μόνο του. Γραφείο για τη σύνδεση της απασχόλησης των νέων στην πόλη με τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους εδώ και όχι μόνο.
  10. Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet