Αφρ. Φράγκου: H δημοτική κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου παλεύει ενάντια στην κυβέρνηση και τον καπιταλισμό
Πολιτική

Αφρ. Φράγκου: H δημοτική κίνηση Εκτός των Τειχών Αμαρουσίου παλεύει ενάντια στην κυβέρνηση και τον καπιταλισμό

Με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, στην οποία θα συμμετάσχει, η νέα δημοτική σύμβουλος της κίνησης Εκτός των Τειχών, Αφροδίτη Φράγκου, ενημερώνει τους πολίτες ότι «θα παλέψει ενάντια στη μετατροπή των Δήμων σε επιχειρήσεις, ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των δημόσιων χώρων, ενάντια στη διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών».

Ειδικότερα, η κ. Φράγκου σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, 22 Ιουνίου, αναλαμβάνω την εκπροσώπηση της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Εκτός των Τειχών. Αντικαθιστώ τον σύντροφο Τάσο Σπυρόπουλο, ο οποίος στην τρέχουσα τετραετία εκπροσώπησε μαχητικά τη δημοτική μας κίνηση από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σκοπός της κίνησης Εκτός των Τειχών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι να αποτελεί τη φωνή όσων αγωνίζονται. Των εργαζόμενων, των φοιτητών/τριών, των μεταναστών/τριών, των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ+, των αναπήρων, των μαθητών/τριών. Η κίνηση Εκτός των Τειχών παλεύει για το δικαίωμα όλων σε μια ανθρώπινη πόλη, αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνολικά. Ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού και διάκρισης.

Παλεύει ενάντια στη μετατροπή των Δήμων σε επιχειρήσεις, ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των δημόσιων χώρων, ενάντια στη διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών. Όμως αυτά δεν είναι μόνο επιλογές της εκάστοτε δημοτικής αρχής, αλλά εκπορεύονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων και από το σύστημα που γεννάει ανισότητες. Γι’ αυτό, η κίνηση Εκτός των Τειχών δεν περιορίζεται στα τοπικά ζητήματα, αλλά τα συνδέει με την κεντρική πολιτική. Παλεύει ενάντια στην κυβέρνηση και ενάντια στον καπιταλισμό.

Αυτήν τη «μάχη» υπόσχομαι να υπηρετήσω μέσα από τη συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου. Καθώς φυσικά και έξω από αυτό, με τη συμμετοχή μου, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της κίνησής μας, στους αγώνες των εργαζόμενων και κατοίκων της πόλης μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet