Τοποθέτηση Μ. Διακολιού για την ακύρωση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ.
Πολιτική

Τοποθέτηση Μ. Διακολιού για την ακύρωση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ.

Τη διαφωνία της με την ακύρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου εκφράζει με ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Μαίρη Διακολιού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της συμβούλου:

Το έκτακτο Δ.Σ. που ορίστηκε για την Πέμπτη 9-2-2017 για τη συζήτηση δύο κατεπειγόντων θεμάτων, όπως χαρακτηρίσθηκαν από την ίδια τη διοίκηση, τελικά δεν έγινε.

Αφού περίμενα και την πάροδο της Παρασκευής 10-2-2017, θεωρώντας καλόπιστα ότι ίσως θα λαμβάναμε πρόσκληση τακτικού πλέον Δ.Σ. (και) με τα ίδια θέματα, έστω με λίγων ημερών καθυστέρηση, διαπίστωσα με λύπη μου ότι η διοίκηση όχι απλώς ματαίωσε το έκτακτο Δ.Σ., αλλά δεν ανήρτησε στον ιστότοπο του Δήμου, δηλαδή τον επίσημο χώρο ενημέρωσης των δημοτών, δελτίο Τύπου με το οποίο να εξηγεί στους πολίτες, τους λόγους που τα κατεπείγοντα θέματα της βιοκλιματικής και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που έχριζαν άμεσης και έκτακτης αντιμετώπισης, δεν ήταν πια αναγκαίο να αντιμετωπιστούν τόσο άμεσα.

Βέβαια, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι για τις κεραίες επιλαμβάνεται η αρμόδια αντιδήμαρχος: Αυτό δεν μπορούσε να γίνει εξ αρχής; Αν το ζήτημα μπορούσε αρχικά να διευθετηθεί με τον τρόπο αυτό τι χρειαζόταν η σύγκληση Δ.Σ.;

Μήπως, η διοίκηση φρόντισε χωρίς χρονοτριβή να διαδοθεί μέσω των ΜΜΕ η «άμεση αντίδρασή της» στο θέμα των κεραιών, δημιουργώντας για τον εαυτό της το προφίλ της ευαισθητοποιημένης στις ανάγκες των πολιτών δημοτικής αρχής, και αφού αποκόμισε το επικοινωνιακό κέρδος και κατασίγασε προς στιγμήν τις διαμαρτυρίες, αδιαφόρησε για την ουσία ματαιώνοντας το έκτακτο Δ.Σ.;

Εξίσου, σημαντική όμως, είναι η ματαίωση της συζήτησης του θέματος της βιοκλιματικής, γιατί απ΄ ότι εξάγεται από την πρόσκληση που είχε μοιραστεί, η διαχειριστική αρχή του έργου όρισε καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσής του την 20-2-2017, πράγμα που δείχνει ότι το έργο κινδυνεύει με απένταξη από τη χρηματοδότηση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους Μαρουσιώτες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet