Εκθέσεις Ζωγραφικής & Φωτογραφίας στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Δήμου Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Εκθέσεις Ζωγραφικής & Φωτογραφίας στην Ολυμπιακή Πινακοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης της Ισότιμης Συνύπαρξης (ΕΛΚΕΠΙΣ), θα φιλοξενήσει από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2018 στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» την Έκθεση ζωγραφική του Γιάννη Χρηστάκου με τίτλο «Με το βλέμμα στον χάρτη» και την Έκθεση Φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη με τίτλο «Το άλλο πρόσωπο». Τις εκθέσεις θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 8:00 μ.μ.

Εκθέσεις Ζωγραφικής και Φωτογραφίας στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου

Οι εκθέσεις, που θα πλαισιώνονται από παράλληλες εκδηλώσεις, υλοποιούνται στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας τον άλλον» του ΕΛΚΕΠΙΣ. Στόχος είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση και ο κοινωνικός διάλογος στο ζήτημα της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία, θεωρώντας ότι η αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων προϋποθέτει τη γνωριμία με το διαφορετικό και την άμβλυνση των κοινωνικών στερεότυπων. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Αναλυτικά, από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2018, θα φιλοξενηθούν στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (πλατεία Ηρώων, έναντι Βασ. Σοφίας 85, Μαρούσι), οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

  • Παρασκευή 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2018 – Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Χρηστάκουμε τίτλο «Με το βλέμμα στον χάρτη».
  • Παρασκευή 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2018 – Έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη με τίτλο «Το άλλο πρόσωπο».

Μέσα από διαφορετικά εικαστικά εργαλεία, οι δύο καλλιτέχνες προσεγγίζουν με τη δική τους ματιά τις δύο όψεις του προσφυγικού φαινομένου. Την αέναη μετακίνηση των πληθυσμών, αποτυπωμένη, υπερβατικά, πάνω στο ταμπλό του χάρτη, σε αντιδιαστολή με το δραματικό στοιχείο του πρόσφυγα ως ανθρώπινης ύπαρξης, δοσμένο από τον ρεαλιστικό φακό της φωτογραφικής μηχανής.

Πρόσκληση στις Εκθέσεις Ζωγραφικής και Φωτογραφίας στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου
Παράλληλες δράσεις

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. – Παρουσίαση του βιβλίου «Κοράσο» της Ευθυμούλας Μπαμπάτση-Τζερεφού από τον Σύλλογο των εν Αθήναις Ναουσαίων, μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, μνήμες και μουσική από τη Νάουσα.

Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ.– Εκδήλωση με θέμα «Μια ταινία τα λέει όλα». Η ΑΜΚΕ storyDOC, εκπαιδευτικό ινστιτούτο για την προώθηση του ντοκιμαντέρ, θα προβάλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν από Έλληνες και πρόσφυγες στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής  δράσης «HomeNewHome».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet