Συγκίνησε η συναυλία της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου για το Έπος του ΄40
Πολιτισμός

Συγκίνησε η συναυλία της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου για το Έπος του ΄40

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» συγκίνησε το κοινό με τη συναυλία για το Έπος του ΄40 που έδωσε στο κατάμεστο θέατρο του Αμαλίειου Οικοτροφείου, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Ιδρύματος, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Αμαρουσίου.

Τον χαιρετισμό του δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, προς τους παρευρισκόμενους μετέφερε  η αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, υπογραμμίζοντας την αμέριστη στήριξη της διοίκησης στο Οικοτροφείο Θηλέων του Αμαλίειου.

«Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά του Οικοτροφείου, που με μεγάλη αγάπη ανοίγει πάντα τις πόρτες του στις εκδηλώσεις του Δήμου και ιδιαίτερα της Χορωδίας. Είμαστε πάντα δίπλα σας και στηρίζουμε το σημαντικό έργο σας» ανέφερε απευθυνόμενη στη διοίκηση του Ιδρύματος.

Στο πρώτο μέρος του επετειακού αφιερώματος, μετά το θερμό καλωσόρισμα του κου Γεωργίου Βλάχου, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οικοτροφείου, τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα για την Εθνική Επέτειο και η Μικτή Χορωδία ερμήνευσε το τραγούδι «Παιδιά της Ελλάδος Παιδιά», σε στίχους Μ. Τραϊφόρου, μουσική Μ. Σουγιούλ και επεξ. Κ.Θ. Ευαγγελάτου.

Η πρόεδρος της Χορωδίας, Πόπη Κάβουρα, άνοιξε το δεύτερο μέρος της συναυλίας, κατά το οποίο η Χορωδία, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου, ερμήνευσε το έργο «Αλβανία», σε στίχους Πυθαγόρα, μουσική Γ. Κατσαρού και επεξ. Τερψιχόρης Παπαστεφάνου. Η ερμηνεία ενθουσίασε το κοινό και ιδιαίτερα στα τραγούδια «Νύχτα ευλογημένη», «Έφεδρος ανθυπολοχαγός», «Γυναίκες Ηπειρώτισσες», « Μάνα μου κρύψε το σπαθί», με σολίστ την αντιδήμαρχο Ρένα Χαλιώτη.

Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της Χορωδίας είχε η μαέστρος Όλγα Αλεξοπούλου, την επεξεργασία των ιστορικών κειμένων η κα Αγγελική Κωνσταντίνου και το « Γράμμα από το Μέτωπο» αφηγήθηκε ο Γιάννης Σακκάς. Την ορχήστρα αποτελούσαν οι μουσικοί: Γιώργος Κούβελας στο μπουζούκι, Αχιλλέας Παναγούλης στο ακορντεόν και Μανόλης Παπαγιάννης στο πιάνο.

Στην επετειακή εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Βραχνός, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Σταθούλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης και Ελένη Βλάχου-Σταματάκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet