Για εκδικητική καθαίρεση υπαλλήλου καταγγέλλει τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης η ΔΑΣ ΟΤΑ
Κοινωνία

Για εκδικητική καθαίρεση υπαλλήλου καταγγέλλει τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης η ΔΑΣ ΟΤΑ

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καταγγέλλει τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης Στράτο Σαραούδα για την εκδικητική καθαίρεση υπαλλήλου του Δήμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «εκλεγμένοι συνδικαλιστές με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης προχώρησαν τη Δευτέρα 1-8-2022 σε παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο, απαιτώντας να ανακαλέσει την εκδικητική απόφασή του να καθαιρέσει συνάδελφο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης, εκλεγμένο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ, από προϊστάμενο τμήματος σε υπάλληλο.

Σημειώνουμε ότι μέσα σε έναν χρόνο ο συγκεκριμένος συνάδελφος έχει υποστεί δύο καθαιρέσεις. Η πρώτη από διευθυντή σε προϊστάμενο και η δεύτερη από προϊστάμενο σε υπάλληλο. Και όλα αυτά μέσα στο κατακαλόκαιρο, στο τέλος του Ιούλη. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

Βέβαια την ώρα που ο δήμαρχος υποβαθμίζει τον συγκεκριμένο συνάδελφο, την ίδια ώρα αναβαθμίζει διαφόρους αρεστούς της πολιτικής του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Μεταμόρφωσης και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (ΣΥΝΑΝ), που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί το τμήμα της πληροφορικής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά της διάρκεια της συζήτησης με τον δήμαρχο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί τον υποβιβασμό του συναδέλφου, αφού για τον συνάδελφο δεν υπήρξε καμιά αναφορά  ή καμιά άλλη διοικητική πράξη που να δικαιολογεί τις ενέργειες του δημάρχου. Η μόνη δικαιολογία που ισχυρίστηκε ήταν ότι αυτός διοικεί τον Δήμο.

Και αυτή η εκδικητική καθαίρεση έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων που έχει να κάνει με τη λειτουργία του δημοσίου και πιο συγκεκριμένα των δήμων. Για αυτούς “άξιος” υπάλληλος θεωρείται αυτός που υλοποιεί την αντιδραστική πολιτική τους, αυτός που συναινεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, που δικαιολογεί την δημοτική αρχή να μην χορηγεί τα Μέσα Ατομικής Προστασίας εδώ και δύο χρόνια στους δικαιούχους κ.λπ.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το για εμάς το θέμα δε σταματάει εδώ. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου ο συνάδελφος να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση. Καλούμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Μεταμόρφωσης να σταματήσει τις αυθαιρεσίες και να πάρει πίσω την εκδικητική καθαίρεση του συναδέλφου. Καλούμε και όλους τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μην επιτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές από κανένα δήμαρχο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet