Ο Δήμος Μεταμόρφωσης τίμησε τη μνήμη των εκλιπόντων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μάχης της Κρήτης
Κοινωνία

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης τίμησε τη μνήμη των εκλιπόντων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μάχης της Κρήτης

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τη Μάχης της Κρήτης πραγματοποίησε ο Δήμος Μεταμόρφωσης (τμήμα Πολιτισμού) την Κυριακή 23/5, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον ηρώον του Δήμου, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς της πόλης, ήτοι τον Σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος» και την Ένωση Κρητών «Η Μεγαλόνησος».

Η τελετή περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, χαιρετισμό του δημάρχου Μεταμόρφωσης, Ευστράτιου Σαραούδα και κατάθεση στεφάνων, ενώ ακούστηκαν -τιμής ένεκεν- ζωντανά, από παραδοσιακούς οργανοπαίχτες, τα τραγούδια «Την πατρίδα μ’ έχασα», εκπροσωπώντας την ποντιακή παράδοση και «Χίτλερ να μην το καυχηθείς» για την κρητική παράδοση.

Στεφάνι κατέθεσαν ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, εκπροσωπώντας και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι πρόεδροι των τιμώμενων φορέων και συλλόγων, οι επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων και τοπικών οργανώσεων Πολιτικών Κομμάτων, καθώς και συλλόγων της περιοχής.

«Δεν ξεχνάμε. Τιμούμε την ιστορία μας, τις μνήμες και τους προγόνους μας», επισημαίνει η διοίκηση.

Κατά την εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet