Ποια μέτρα οικονομικής ανακούφισης για πολίτες και επιχειρήσεις έλαβε η Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Ποια μέτρα οικονομικής ανακούφισης για πολίτες και επιχειρήσεις έλαβε η Μεταμόρφωση

Μετά από εισήγηση του δημάρχου της πόλης, Στράτου Σαραούδα, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης συνεδρίασε διά περιφοράς και ενέκρινε την αναστολή καταβολής τροφείων στους παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς, και καταβολής δημοτικών τελών από τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, οι αποφάσεις του Σώματος, σχετικά με τα μέτρα ανακούφισης για πολίτες και επιχειρήσεις, είναι οι εξής:

  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω «Covid-19».
  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων από την καταβολή των τελών παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου, για όσες εκ των επιχειρήσεων διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του «Covid-19» και δεν κάνουν χρήση του χώρου για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας.
  • Αναστολή καταβολής από τις επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί των τελών διαμονής παρεπιδημούντων 0,5%.
  • Αναστολή καταβολής από τις επιχειρήσεις για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5%.
  • Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστοί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet