Συμμαχία Πολιτών: Μας κόστισε ακριβά ο βρεφονηπιακός στην Καναπίτσα
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Μας κόστισε ακριβά ο βρεφονηπιακός στην Καναπίτσα

Για «ανεπάρκεια» στα επιχειρησιακά θέματα κατηγορεί τη δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης η παράταξη του Βασίλη Καραβάκου, Συμμαχία Πολιτών, με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του βρεφονηπιακού σταθμού στην Καναπίτσα.

Όπως αναφέρει η παράταξη στην ανακοίνωσή της, το έργο ήταν να χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά η καθυστέρηση στην υλοποίησή του (ήταν να παραδοθεί στις 31/12/2015) επιβάρυνε τους φορολογούμενους με 400.000 ευρώ, όταν το συνολικό ποσό για την ολοκλήρωσή του ήταν 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, η Συμμαχία Πολιτών κατηγορεί τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Μιλτιάδη Καρπέτα ότι περιορίζεται σε ρόλο «παρατηρητή», όταν άλλοι Δήμοι κινούνται δυναμικά προς την κατεύθυνση διεκδίκησης πόρων για έργα στην επικράτειά τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Μας κόστισε λίγο παραπάνω…400.000 για την ακρίβεια

Πριν λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός στην Καναπίτσα. Πρόκειται για ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, δηλαδή εξολοκλήρου με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση παραβρέθηκε στα εγκαίνια με αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από τους Βασίλη Τριάντο, Αργύρη Σκοπελίτη, Ντίνα Μπλέτσα

Η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που στηρίζουν την οικογένεια και το παιδί είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση. Καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας, πολύ περισσότερο σήμερα, που η κρίση στενεύει τις επιλογές των κατοίκων της Μεταμόρφωσης. Με αυτό το πρίσμα αντιμετωπίσαμε τον συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό και καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου πιέσαμε τη δημοτική Αρχή για την ταχεία ολοκλήρωσή του.

Μόνο που, για ακόμα μια φορά,  η δημοτική Αρχή της Μεταμόρφωσης κατάφερε κι αυτό το έργο να μην εκτελεστεί εντός προθεσμιών, δηλαδή να μην ολοκληρωθεί στις 31.12.2015, όπως είχε συμβατική υποχρέωση και να μην χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιβαρυνθεί ο φορολογούμενος πολίτης με 400.000 ευρώ (σε συνολικό ποσό 1.000.000 ευρώ).

Για την καλύτερη κατανόηση να παραθέσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου υλοποίησε αντίστοιχο έργο, με την ίδια αφετηρία, ύψους 2.000.000 ευρώ, το υλοποίησε εντός προθεσμιών και χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά με πόρους ευρωπαϊκούς. 

Η εκτέλεση ενός έργου που χρηματοδοτείται από άλλους εντός των προθεσμιών που προβλέπουν οι συμβάσεις δεν είναι κατόρθωμα. Είναι το στοιχειώδες για μια δημοτική Αρχή, όπως κάνουν οι περισσότερες που υλοποιούν αντίστοιχα έργα. Στη Μεταμόρφωση, όπως δείχνουν τα γεγονότα, αυτό δεν είναι εφικτό.

Η ανεπάρκεια της δημοτικής Αρχής σε θέματα επιχειρησιακά έχει επιπτώσεις πρακτικές στη ζωή της πόλης. Το επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Δήμος Ηρακλείου κατέθεσε έτοιμη μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής για νέο βρεφονηπιακό σταθμό, τον οποίο πήρε και ήδη κατασκευάζεται. Η δημοτική Αρχή της Μεταμόρφωσης, παρ’ ότι διοικεί τον Δήμο από το 2011, δεν έχει κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση

Όταν οι άλλοι πράττουν τα αυτονόητα (μελέτες, σχεδιασμό, διεκδίκηση) η Μεταμόρφωση απλώς παρατηρεί.

Το θέμα της  καθυστέρησης και της επιβάρυνσης των πολιτών με 400.000 ευρώ το είχε θέσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Οκτώβριο του 2016, ο επικεφαλής  της Συμμαχίας Πολιτών, Βασίλης Καραβάκος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet