Οι προτάσεις της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση για τα δημοτικά τέλη 2017
Κοινωνία

Οι προτάσεις της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση για τα δημοτικά τέλη 2017

Παρέμβαση για τα δημοτικά τέλη του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής για το έτος 2017 πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση Στράτος Σαραούδας.

Συγκεκριμένα:

«Χαμηλού επιπέδου οι υπηρεσίες για το ύψος των τελών»

Υπηρεσίες χαμηλότερου επιπέδου τόσο στους τομείς της καθαριότητας όσο και του φωτισμού προσφέρει ο Δήμος Μεταμόρφωσης στους πολίτες, όπως υποστηρίζει η παράσταση Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση και για αυτόν τον λόγο ο επικεφαλής της Στράτος Σαραούδας δεν ψήφισε τα δημοτικά τέλη που πρότεινε η δημοτική Αρχή του δημάρχου Μιλτιάδη Καρπέτα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαραούδας εξήγησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι όσο υπάρχει η αναλογία 1 προς 5 στις οικίες με τις επιχειρήσεις δεν μπορεί να ζητήσει τη μείωσή τους γιατί θα ήταν οικονομική ζημία για τον Δήμο.

Τόνισε, όμως, ότι «από τη στιγμή που οι κάτοικοι της πόλης δεν απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που αντιστοιχούν στα χρήματα που δίνουν δεν μπορεί και να το ψηφίσει».

Έκανε λόγο για πολύ φτωχό οδοφωτισμό και σε πολλές περιπτώσεις, όπως τόνισε, ανύπαρκτο. Στάθηκε στα προβλήματα που έχει η πόλη στα θέματα καθαριότητας και στο τι κοστίζει στον Δήμο η έλλειψη ιδιόκτητου αμαξοστασίου.

Μειώσεις για τα μικρά καταστήματα

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση ζήτησε μόνο τη μείωση στον συντελεστή των μικρών καταστημάτων και κάλεσε την υπηρεσία να τα καταγράψει και να προχωρήσει στη μείωση με βάση τα τετραγωνικά τους.

Για το «δίκαιο» της μείωσης αυτής ο κ. Σαραούδας ανέφερε ότι «αυτά τα καταστήματα είναι αναγκασμένα να λειτουργούν εντός μίας πόλης που δεν είναι φιλική ούτε προς τους καταναλωτές ούτε προς τους επιχειρηματίες, καθώς είναι σοβαρά τα προβλήματα σε επίπεδο εμπορικής κίνησης, αλλά ακόμα και στάθμευσης σε ορισμένα σημεία της πόλης».

Πρόταση για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων

Στη συνέχεια, στάθηκε στον καθορισμό τελών για τη χρήση πεζοδρομίων και πλατειών. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θέλω να μου δώσετε την επόμενη φορά αναλυτικά ποια καταστήματα πληρώνουν για χρήση πλατειών και τι έσοδα έχει ο Δήμος από αυτό. Πρέπει να γίνει πλήρης καταγραφή και να μας την παρουσιάσετε αναλυτικά».

Για το ίδιο θέμα ο κ. Σαραούδας πρότεινε να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για μειωμένη ή ακόμα και δωρεάν παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων στα καταστήματα από τη στιγμή που, όπως είπε, ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και ο Δήμος δεν παρέχει κάποιες υπηρεσίες. «Με αυτόν τον τρόπο τα καταστήματα δεν θα είναι “υποχρεωμένα” στην εκάστοτε δημοτική Αρχή και όλα θα τυγχάνουν ίδιας αντιμετώπισης», σημείωσε.

Παράλληλα, ζήτησε να ισχύει το οικιακό τιμολόγιο στις υπό κατασκευή οικοδομές από το πρώτο έτος και όχι μετά την πάροδο εφτά χρόνων, καθώς όπως είπε, το Δημοτικό Συμβούλιο το είχε αποφασίσει αυτό και «κακώς το άλλαξε η διοίκηση».

Τέλη για το Δημοτικό Κοιμητήριο

Ο κ. Σ. Σαραούδας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του για τα δημοτικά τέλη αναφερόμενος στο δημοτικό κοιμητήριο για το οποίο είπε ότι ακούγονται πολλά παράπονα και ζήτησε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία από πλευράς του Δήμου για τις περιπτώσεις που υπάρχει οικονομική αδυναμία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet