Η Πολιτεία Πολιτών απορρίπτει την πρόταση Καρπέτα για συνάντηση των παρατάξεων
Πολιτική

Η Πολιτεία Πολιτών απορρίπτει την πρόταση Καρπέτα για συνάντηση των παρατάξεων

Η δημοτική κίνηση Μεταμόρφωσης Πολιτεία Πολιτών απορρίπτει την πρόταση του δημάρχου Μιλτιάδη Καρπέτα για συνάντηση ενημέρωσης κι ανταλλαγής απόψεων με τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πάνω σε μείζονα προβλήματα του Δήμου.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της παράταξης, Σάββας Νάνος, τονίζεται ότι η πρόταση έρχεται αργά, δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές κι αποσκοπεί «να δώσει άλλοθι» στη μέχρι σήμερα πορεία του δημάρχου. Την ίδια στιγμή, πάντως, η παράταξη προτείνει δημόσιο διάλογο με την παρουσία και συμμετοχή δημοτών, φορέων, συλλόγων και όλων όσων ενδιαφέρονται το μέλλον της πόλης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση – απάντηση της παράταξης Πολιτεία Πολιτών:

Δήμαρχο Μεταμόρφωσης, κύριο Μιλτιάδη Καρπέτα
Κοιν/ση:  Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων

Κύριε δήμαρχε,

Λάβαμε, ως δημοτική κίνηση, επιστολή σας η οποία αναφέρει: «Όπως έχω δηλώσει δημόσια, θεωρώ πρόσφορη και χρήσιμη για τα συμφέροντα της πόλης και της κοινωνίας, μια συνάντηση ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για μείζονα θέματα της πόλης. Για τους όρους διεξαγωγής της σχετικής συζήτησης, συμφωνώ εκ των προτέρων με ό,τι προτείνετε (άτυπη, με πρόχειρα ή μαγνητοφωνημένα πρακτικά κτλ).».

Είναι απορίας άξιο γιατί κάνετε τώρα αυτή την πρόταση, που θα μπορούσε να έχει γίνει χρόνια πριν, όπως σαφέστατα ορίζεται από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», μέσα στον πρώτο χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως δήμαρχος, έτσι  ώστε να δημιουργηθεί, με τη σύνθεση απόψεων και προγραμμάτων -αλλά και με τη συμβολή  πολιτών, συλλόγων, φορέων- ένα πενταετές πρόγραμμα δράσης και δημιουργίας για την πόλη μας.

Αφού αγνοήσατε προκλητικά την αντιπολίτευση σε όλο το φάσμα της, αδιαφορήσατε για τις προτάσεις της, αλλά και την καλόπιστη κριτική που θα βοηθούσε το έργο σας σε αυτή τη θέση, ενώ παράλληλα πανηγυρίσατε τις «επιτυχίες» σας, έρχεστε σήμερα, δύο χρόνια πριν τις δημοτικές εκλογές και μιλάτε για διάλογο, ανταλλαγές απόψεων και τόσα άλλα, που μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει κανείς. 

Η δημοτική κίνηση Πολιτεία Πολιτών αρνείται να σας δώσει άλλοθι στη μέχρι σήμερα πορεία σας σε βάρος της πόλης μας, της Μεταμόρφωσης. Επομένως, δεν θα συμμετέχει σε μια τέτοια συνάντηση, όχι γιατί δεν πιστεύει στο πνεύμα του διαλόγου και των συζητήσεων, αλλά γιατί θεωρεί ότι αυτή είναι εκτός ουσίας, εκτός των συμφερόντων της πόλης κι αποτελεί σχεδιασμένη δράση για να καλύψει τις μέχρι τώρα ατυχείς και αυταρχικές πολιτικές σας. 

Αντιπροτείνουμε να γίνει δημόσιος διάλογος, με την παρουσία και συμμετοχή των δημοτών, των φορέων, των συλλόγων και όλων όσων ενδιαφέρει το μέλλον της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet