Στρ. Σαραούδας: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κ. Καρπέτα
Πολιτική

Στρ. Σαραούδας: Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού κ. Καρπέτα

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» τονίζει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, προς τον απερχόμενο δήμαρχο Μιλτιάδη Καρπέτα, σχετικά με την υπόθεση της αγοράς οικοπέδου.

Στο παρελθόν είχε γίνει ακύρωση αγοράς άλλου οικοπέδου, όπως επισημαίνει ο κ. Σαραούδας απαντώντας σε ανακοίνωση του κ. Καρπέτα.

Ακολουθεί η απάντηση:

Όσον αφορά στην πολύκροτη υπόθεση της αγοράς οικοπέδου, καταρχήν απευθύνομαι, όπως οφείλω, στους πολίτες της Μεταμόρφωσης, οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Δήμου. Τους οποίους σέβομαι, ευχαριστώ και δεν αντιμετωπίζω με έπαρση, παραπληροφορώντας τους.

Στη συνέχεια απευθύνομαι σε όσους εμπλέκονται. Στους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς και την εκτιμήτρια, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη και οφείλουν να μελετήσουν όλα τα δεδομένα. Να μελετήσουν την αλληλογραφία του Δήμου με το υπουργείο Πολιτισμού και να ενημερωθούν για την εκκρεμότητα χαρακτηρισμού των εντός του οικοπέδου κτισμάτων ως μνημεία, επειδή η ηλικία τους υπερβαίνει τα εκατό (100) έτη (αρ. πρωτ. εγγράφου: ΥΝΜΤΕΛΑΣΕΚ/119).

Εν συνεχεία να προσέξουν το σημείο της έκθεσης εκτίμησης όπου το οικόπεδο χαρακτηρίζεται ως αδόμητο, μόνο στην περίπτωση όπου αυτά δεν κριθούν διατηρητέα και δεν ενταχθούν στις διατάξεις του Ν. 3028/2002 «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Κάτι που ωστόσο παραμένει εκκρεμές, καθώς ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν έχει ακόμη στείλει τα απαραίτητα έγγραφα στο υπουργείο Πολιτισμού για την επίσκεψη αρμόδιου κλιμακίου που θα αποφανθεί σχετικά.

Μια εκκρεμότητα και μια εξέλιξη που επηρεάζει τη χρήση, τα κόστη και συνακόλουθα την αξία του οικοπέδου. Που επιδεικτικά δεν αξιοποιείται και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν. Και αυτό είναι πραγματικά περίεργο.

Όσο για το αναφερθέν Δημοτικό Συμβούλιο, είχα υποστηρίξει την αγορά του οικοπέδου μόνο στην τιμή που πρέπει, μετά από διαπαραταξιακή διαπραγμάτευση. Και υπενθυμίζω την καταγγελία και ακύρωση αγοράς αντίστοιχης περίπτωσης στο παρελθόν μετά από ανάλογη διαφωνία με τον δήμαρχο, επισημαίνοντας ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet