Αγγελική Σακκαλόγλου: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τα αδέσποτα ζώα
Κοινωνία

Αγγελική Σακκαλόγλου: Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τα αδέσποτα ζώα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Ν. Ιωνίας, Αγγελική Σακκαλόγλου, απευθύνει το εξής μήνυμα:

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με την ενεργή συμμετοχή του, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Ένωση Νέας Ιωνίας και ένα πολύτιμο δίκτυο εθελοντών, υλοποιεί πρόγραμμα για την προστασία και ευζωία των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο, προσφέροντας κτηνιατρική φροντίδα και σίτιση σε όλα τα ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σκοπός μας είναι η σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους, καθώς επίσης η εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης, η εξασφάλιση τροφής/νερού και οι παρεμβατικές δράσεις σε θέματα προστασίας τους.

Στην οργανωμένη αυτή προσπάθεια καλούμε κοντά μας όλους εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν, να ενώσουμε τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό, δραστήριο και δυναμικό δίκτυο φιλόζωων-εθελοντών, που με κοινή και συντονισμένη δράση θα συμβάλλει στην προστασία των αδέσποτων ζώων της πόλης μας.

Και μην ξεχνάτε. Δεν χρειάζεται να είστε ενεργοί φιλόζωοι για να βάζετε τροφή και νερό στα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς σας. Δεν χρειάζεται να είστε υπερήρωες για να σώσετε ή να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο πλάσμα που χρειάζεται την αγάπη και τη φροντίδα σας. Μπορεί να μην αλλάξετε τον κόσμο σώζοντας ένα αδέσποτο, αλλά σίγουρα αλλάζετε τον κόσμο του ζώου αυτού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet