Δήμαρχος Νέας Ιωνίας για ΕΡΙΟΤΕΚ: Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών μας
Κοινωνία

Δήμαρχος Νέας Ιωνίας για ΕΡΙΟΤΕΚ: Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών μας

Για πολιτικά παχνίδια της αντιπολίτευσης αναφορικά με την υπόθεση του χώρου της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ στη Νέα Ιωνία (Ο.Τ. 425) κάνει λόγο η δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου. Μάλιστα, με σχετική ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δίνει τη δική της εκδοχή για το θέμα που έχει προκύψει, αναφέροντας:

  • «Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των παιδιών μας – Αλήθειες και ψέματα για την ΕΡΙΟΤΕΚ
  • Πράγματι ισχύει, όπως το βίντεο από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, η αλληλογραφία και το θεσμικό καθήκον κάθε δημοκρατικής δημοτικής αρχής το αποδεικνύει:
  • Υπάρχει πλήρης άγνοια της κείμενης νομοθεσίας για τις απαλλοτριώσεις από μέρος της αντιπολίτευσης.
  • Ως Δημοτική Αρχή, συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, είμαστε ανεπιφύλακτα ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ του Ο.Τ. 425 στον Περισσό. Και αυτό γιατί απλά εμείς έχουμε σχέδιο έχουμε όραμα, έχουμε σοβαρότητα, έχουμε την τεχνογνωσία.
  • Στην πρότασή μας, συμπεριλάβαμε όλες τις πιθανές δυνατότητες χρηματοδότησης, ώστε να μη χαθεί ο χώρος και να ανεγερθούν σχολεία, ήτοι: χρηματοδότηση από την Κτ.Υπ. Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ), ή από το Πράσινο Ταμείο, ή από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ή από άλλους πόρους όπως το Π.Ε.Π. Και αναρωτιόμαστε γιατί η αντιπολίτευση εμμονικά δημοσιεύει, ψευδώς και συκοφαντικά, ότι ενδιαφερόμαστε για τη λήψη δανείου!!!
  • Από το 2022, δηλαδή για πολύ περισσότερο χρόνο από αυτό των έξι μηνών, ως Δημοτική Αρχή προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για τις απαλλοτριώσεις Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων. Και για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, εκπονήσαμε ολοκληρωμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Εξασφάλισης Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων (Ε.Σ.Ε.ΚΚ.), για να γίνει η χρηματοδότηση, και γι’ αυτή την απαλλοτρίωση μέσω του Πράσινου Ταμείου, όπως και για άλλους αντίστοιχους χώρους της πόλης μας.
  • Το οικόπεδο είναι αρχικά δεσμευμένο εδώ και 28 χρόνια. Η οριστική δέσμευση ξεκίνησε στις 19/01/ 2009 με την τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου για την ανέγερση Σχολικών Κτιρίων και η προθεσμία εκπνέει μετά από 15 χρόνια, στις 19/01/2024. Οπότε για ποια απώλεια της προθεσμίας σε έξι μέρες μιλάνε οι κύριοι της αντιπολίτευσης; Σας παρακαλούμε θερμά διαβάστε λιγάκι, με την ελπίδα ότι δεν είστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως, καθώς σας έχουμε εξηγήσει πολλάκις τις διαδικασίες, αλλά δεν εννοείτε, ή δεν θέλετε να τις κατανοήσετε.
  • Ο υπηρεσιακός παράγοντας δεν μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν του το επέτρεψε η αυταρχική αντιπολίτευση.
  • Οι κραυγές πολιτικής απελπισίας και πολιτικής επιβίωσης ορισμένων δεν μας αφορούν. Μας αφορά το καλό της πόλης και των παιδιών μας. Έτσι από την αρχή της θητείας μας, το Σεπτέμβριο του 2019, ξεκινήσαμε την επισκευή και ανακατασκευή των σχολικών μονάδων και σε συνεργασία με την Κτ.Υπ. και την Περιφέρεια πετύχαμε την ολοκλήρωση της μελέτης για την ανέγερση του 23ου Νηπιαγωγείου στην Καλογρέζα, όπως και την ανακατασκευή εξ ολοκλήρου του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, στην περιοχή Λαζάρου.
  • Είμαστε η Δημοτική Αρχή των έργων Δύναμης και Προοπτικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet