Κρίσιμη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα 7/8 για τον χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ
Κοινωνία

Κρίσιμη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα 7/8 για τον χώρο της ΕΡΙΟΤΕΚ

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου (19.30), όπου τη συζήτηση θα μονοπωλήσει το μέλλον του χώρου της πρώην ΕΡΙΟΤΕΚ στη Νέα Ιωνία (Ο.Τ. 425). Ενός χώρου ο οποίος, αν και έχει χαρακτηριστεί από το 2004 ως χώρος ανέγερσης σχολείων, καμία δημοτική αρχή έκτοτε δεν προχώρησε στις απαιτούμενες κινήσεις κι έτσι, πλέον, κινδυνεύι να αποχαρακτηρισθεί -μετά από προσφυγή του φερόμενου ιδιοκτήτη- και να μετατραπεί σε οικοδομήσιμο οικόπεδο για άλλη χρήση.

Για το θέμα έχουν παρέμβει δημοτικές παρατάξεις, αλλά και συλλογικοί φορείς, που απαιτούν έστω και την τελευταία στιγμή -εκπνέει η προθεσμία για την απαλλοτρίωση ή μη του χώρου- να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην αποχαρακτηριθεί ο χώρος και να προχωρήσον άμεσα οι ενέργειες για την ανέγερση σχολείων.

Ειδικότερα, σε σχέση με την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η όλη υπόθεση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Νέας Ιωνίας καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «άθλια μεθόδευση σε βάρος των αναγκών των παιδιών μας: επιχειρούν να αποχαρακτηρίσουν χώρο που προορίζεται για ανέγερση σχολείων και συγκεκριμένα την ΕΡΙΟΤΕΚ, τον χώρο του φουγάρου στον Περισσό».

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης» σημειώνει ότι «με τις κινήσεις της η σημερινή  διοίκηση του Δήμου, όπως και η ολιγωρία όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών για αλλαγή του ρυμοτομικού σχεδίου και σύνταξη σχετικής μελέτης για την κατασκευή σχολικών κτηρίων, όχι μόνο επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη τεράστια έλλειψη της σχολικής στέγης στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, αλλά ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των φερόμενων ιδιοκτητών, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα να προχωρήσουν στα όποια… κερδοφόρα σχέδια για τον επιχειρηματικό τους όμιλο».

Είχαν προηγηθεί παρεμβάσει για το ίδιο θέμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας και τη δημοτική παράταξη Δημιουργία Αλληλεγγύη.

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ζητά άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την ΕΡΙΟΤΕΚ

Δημιουργία Αλληλεγγύη: Τα… έργα της δημοτικής αρχής για το ακίνητο της ΕΡΙΟΤΕΚ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet