Δήμος Ν. Ιωνίας: Χρέος να σταθούμε δίπλα σε όσους χρειάζονται ψυχική υποστήριξη
Κοινωνία

Δήμος Ν. Ιωνίας: Χρέος να σταθούμε δίπλα σε όσους χρειάζονται ψυχική υποστήριξη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας ο Δήμος Νέας Ιωνίας απευθύνει στους πολίτες του το εξής μήνυμα:

Η 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα ψυχικής υγείας και την κινητοποίηση των επιμέρους οργανισμών και δομών για την υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή της πανδημίας η ψυχική μας υγεία διαταράσσεται καθημερινά από την πίεση της προστασίας από τον κορωνοϊό, μια συνθήκη που επηρεάζει ραγδαία τη σωματική και ψυχική ισορροπία και καθιστά επιτακτική την ανάγκη φροντίδας της ψυχικής υγείας, ιδίως σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες.

Η σημερινή ημέρα μάς υπενθυμίζει το χρέος μας να σταθούμε δίπλα σε όλους τους συνανθρώπους που χρήζουν ψυχικής υποστήριξης. Η διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας παροτρύνει τους συμπολίτες μας να μην σκεπάζουνε τα αρνητικά συναισθήματα που μπορεί να τους κατακλύζουν, αλλά να μιλήσουν γι’ αυτά και να αναζητήσουν την επιστημονική υποστήριξη.

Για θέματα ψυχικής υγείας απευθυνθείτε στον πενταψήφιο αριθμό 15909 ή στους τηλ. αριθμούς 210 2723675 – 210 2793916 – 210 2777198 – 210 2794950 και οι κοινωνικοί λειτουργοί και η ψυχολόγος της υπηρεσίας είναι εκεί να ακούσουν τις δυσκολίες σας και να σας βοηθήσουν να τις ξεπεράσετε!

Μίλησε για όσα νιώθεις! Κανείς δεν είναι μόνος του! Θωράκισε ό,τι πιο πολύτιμο έχεις, τον εαυτό σου!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet