Ενημέρωση Δήμου Ν. Ιωνίας για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
Κοινωνία

Ενημέρωση Δήμου Ν. Ιωνίας για μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Για την απαλλαγή από δημοτικά τέλη μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Νέας Ιωνίας, Φώτιος Τσομπάνογλου.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση ο αντιδήμαρχος σημειώνει:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον Ν.2345/2005, άρθρο 5, παραγρ.1: «Ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του και δεν ηλεκτροδοτούνται, ύστερα από βεβαίωση της ΔΕΗ, απαλλάσσονται από την καταβολή δημοτικών τελών καθαριότητας για όσο χρόνο παραμένουν κλειστά. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται χρησιμοποίηση του ακινήτου επιβάλλεται σε βάρος των υπόχρεων ολόκληρο το τέλος που αναλογεί σε κάθε κατηγορία ακινήτου μαζί με το σχετικό πρόστιμο, αναδρομικά από τον χρόνο απαλλαγής».

Επίσης, στην με αρ. 788/19-01-2007 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών -Τμήμα Φορολογικό- με οδηγίες εφαρμογής του παραπάνω νόμου, αναφέρεται: «Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 5 του Ν.3345/2005 για την υπαγωγή ενός ακινήτου στις συγκεκριμένες απαλλακτικές, του τέλους καθαριότητας διατάξεις, απαιτείται η υποβολή από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στον οικείο ΟΤΑ Υπεύθυνης Δήλωσης του περί μη χρήσης του ακινήτου, καθώς και βεβαίωση της ΔΕΗ περί μη ηλεκτροδότησής του. Ως χρόνος έναρξης της απαλλαγής του ακινήτου από το ανωτέρω τέλος θεωρείται η ημερομηνία κατάθεσης των ανωτέρω δικαιολογητικών, δεδομένου ότι από τη χρονική στιγμή εκείνη καθίσταται γνωστή (μέσω της υπεύθυνης δήλωσης) και άρα ελέγξιμη από τον ΟΤΑ η μη χρήση του ακινήτου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet