Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Γιατί η διακήρυξη του διαγωνισμού των ΜΑΠ παρουσιάστηκε με καθυστέρηση έξι μηνών;
Κοινωνία

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Γιατί η διακήρυξη του διαγωνισμού των ΜΑΠ παρουσιάστηκε με καθυστέρηση έξι μηνών;

Η δημοτική παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, με επικεφαλής τον Χρήστο Κανλή, αναφέρεται στην καθυστέρηση που είχε η παρουσίαση των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για το 2021 εκ μέρους της διοίκησης, ενώ αναρωτιέται εάν υπάρχει κάποια οικονομική παράμετρος που δεν πρέπει να μάθει η αντιπολίτευση.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει: «Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Α. Χατζησαββίδης, παρουσίασε τους όρους διακήρυξης του διαγωνισμού των Μέσων Ατομικής Προστασίας για το έτος 2021, με χαρακτηριστική καθυστέρηση τουλάχιστον 6 μηνών.

»Ο διαγωνισμός ξεκινά τον Οκτώβριο του 2021 ενώ θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο. Είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μέσα στο έτος 2021 και να μοιραστούν τα ΜΑΠ στους εργαζόμενους. Η διοίκηση Θωμαΐδου-Χατζησαββίδη είχε δεσμευτεί, σε Δημοτικό Συμβούλιο το 2020, στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, στους δημοτικούς συμβούλους και στο προεδρείο του Σωματείου των Εργαζομένων ότι ο διαγωνισμός των ΜΑΠ θα είναι απόλυτη προτεραιότητα το έτος 2021.

»Ο αντιδήμαρχος, στη συνεδρίαση της Ο.Ε. την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, διευκρίνισε ότι η δημοτική αρχή αποφάσισε να βάλει σε προτεραιότητα άλλους διαγωνισμούς και αναθέσεις, πέραν του διαγωνισμού των ΜΑΠ, όπως είχε δεσμευτεί σε εργαζόμενους και αιρετούς. Επικαλέστηκε τις προτάσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, αποσιωπόντας το γεγονός ότι οι απαιτούμενες μελέτες έρχονται έτοιμες από μελετητικά γραφεία και εταιρείες.

»Ένα από αυτά που δεν μας είπε είναι ότι η διοίκηση του προτίμησε να βάλει σε προτεραιότητα αναθέσεις για τη συντήρηση της δημοτικής κατασκήνωσης σε υποψήφιο του ψηφοδελτίου της, ενώ αυτό μπορούσε να γίνει σε δεύτερο χρόνο, αφού η δήμαρχος, Δ. Θωμαΐδου, επέλεξε να μην λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις για ακόμα μία χρονιά».

Τέλος, η δημοτική παράταξη σημειώνει: «Κάτι άλλο που δεν ανέφερε είναι ότι έχω ζητήσει προσωπικά, ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης, τον ηλεκτρονικό φάκελο που κατατέθηκε στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, από τις 5 Ιουλίου. Η απάντηση ήταν προσβλητική για τις δημοκρατικές διαδικασίες, καθώς ύστερα από έντονη πίεση και μετά από δύο μήνες, υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι δεν θα δοθεί ο φάκελος στην παράταξή μας. Εύχομαι και ελπίζω να είναι θετική η απάντηση στο αίτημα χρηματοδότησης, αλλά αναρωτιέμαι, όλα εν κρυπτώ; Γιατί; Υπάρχει κάποια οικονομική παράμετρος που δεν πρέπει να μάθει η αντιπολίτευση και αναγκάζει τη δημοτική αρχή να κρύβεται;».

Το αίτημα χρηματοδότησης του ηλεκτρονικού φακέλου από τις 5 Ιουλίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet