Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά της μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων
Κοινωνία

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία: Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά της μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων

Για τη συγκέντρωση των κατοίκων της Αλσούπολης, φορέων, δημοτικών παρατάξεων και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, ενημερώνει η παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, η οποία είναι, επίσης, ενάντια στη μεταφορά των απορριμματοφόρων στον χώρο των ανθρακωρυχείων της Καλογρέζας-Αλσούπολης.

Συγκεκριμένα, η παράταξη αναφέρει:

«Κοινός τόπος η εναντίωση στις προθέσεις της δημοτικής αρχής για μεταφορά των απορριμματοφόρων στην Αλσούπολη, στον ιστορικό χώρο των ανθρακωρυχείων της Καλογρέζας-Αλσούπολης ο οποίος μεταφέρει στον χρόνο μνήμες της Εθνικής Αντίστασης και βρίσκεται απέναντι από τα σχολεία της περιοχής.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου εκφράστηκε κατά της μετεγκατάστασης των απορριμματοφόρων στον συγκεκριμένο χώρο και τονίστηκε η ανάγκη μετακίνησης τους από το Δημοτικό Στάδιο σε κατάλληλο χώρο, σε ικανή απόσταση από κατοικίες που θα σέβεται περιβαλλοντικούς κανόνες και οικονομικές προδιαγραφές.

Στο κάλεσμα των κατοίκων είχαμε τη χαρά να μας τιμήσουν με την παρουσία και τη στήριξή τους οι βουλευτές Κώστας Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Θανάσης Παφίλης του ΚΚΕ, ο περιφερειακός σύμβουλος της Δύναμης Ζωής Γεώργιος Μπαλάφας, όπως και αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας και της Οργάνωσης Μελών Ν. Ιωνίας, του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 3 Απριλίου 2019 είχε κατατεθεί πλήρης φάκελος με πρόταση-λύση για αγορά οικοπέδου σε ζώνη ΒΙΟΠΑ στις Αχαρνές, πολύ κοντά στη Νέα Ιωνία και σε κομβικούς, οδικούς άξονες, ικανός να στεγάσει τα απορριμματοφόρα του Δήμου. Ο φάκελος αγνοήθηκε από τους διοικούντες του Δήμου μας και προκρίθηκε η πρόταση της Αλσούπολης με όλα τα αρνητικά τα οποία έχουν αναλυθεί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet