Ερώτηση από 10 βουλευτές του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας
Φωτογραφία: YpYgGR/FB
Κοινωνία

Ερώτηση από 10 βουλευτές του ΚΚΕ για το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας

Να μην κλείσει το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας, να εξασφαλιστεί η στέγασή του σε κατάλληλο κτήριο και να στελεχωθεί με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κτενά Αφροδίτη, Αμπατιέλος Νίκος, Γκιόκας Γιάννης, Δάγκα Βιβή, Διγενή Σεμίνα, Κανέλλη Λιάνα, Κατσώτης Χρήστος, Μανωλάκου Διαμάντω, Παφίλης Θανάσης και Τσοκάνης Χρήστος με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών.

Αναλυτικά στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν:

«Με απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας καταργείται άμεσα χωρίς σχετική διάδοχη κατάσταση και χωρίς επίσημη ανακοίνωση η δομή εξυπηρέτησης του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Κέντρο Υγείας της Ν. Ιωνίας.

Το συγκεκριμένο φαρμακείο εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο ή ειδικές παθήσεις καθημερινά, ενώ καλύπτει πολλούς Δήμους των Βορείων Προαστίων εκτός της Ν. Ιωνίας, όπως το Ν. Ηράκλειο, τη Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα κ.ά. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά για να λάβουν από άλλες δομές Υγείας τα φάρμακα που έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στο έργο της υποβάθμισης της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας της Ν. Ιωνίας, το οποίο, ενώ καλύπτει πολύ σοβαρές ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης τουλάχιστον δύο Δήμων (Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου) με πληθυσμό άνω των 100 χιλιάδων κατοίκων, αλλά και χιλιάδες άλλους κατοίκους από όμορες περιοχές, σήμερα τελεί υπό έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου και λειτουργεί με μεγάλες ελλείψεις και την αυτοθυσία των εργαζομένων του.

Αποτέλεσμα είναι η οργή και η αγανάκτηση του λαού της περιοχής ολοένα να μεγαλώνει, καθώς βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της διάλυσης της δημοσίας υγείας και παράδοσής της στους ιδιώτες, πολιτική που υπηρετεί με συνέπεια τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και όλες οι προηγούμενες.

Τα μεγάλα προβλήματα και οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Νέας Ιωνίας είναι στο επίκεντρο των παρεμβάσεων του ΚΚΕ, και έχουν γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Υγείας μέσω ερωτήσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από το 2022. Πιο συγκεκριμένα έχει κατατεθεί Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 7540 στις 20/09/2022 και στην συνέχεια Ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 935 στις 18/11/2022.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

  • To φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στο Κέντρο Υγείας Ν. Ιωνίας να συνεχίσει τη λειτουργία του.
  • Το Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και να εξασφαλιστεί η στέγασή του σε κατάλληλο κτήριο.
  • Να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό αλλά και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet