ΚΚΕ – Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Να στηθεί και πάλι η παιδική χαρά στο Παναιτώλιο που ξήλωσε η δημοτική αρχή
Φωτογραφία: google.com/maps
Κοινωνία

ΚΚΕ – Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Να στηθεί και πάλι η παιδική χαρά στο Παναιτώλιο που ξήλωσε η δημοτική αρχή

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ Νέας Ιωνίας κατηγορούν τη δημοτική αρχή της Δέσποινας Θωμαΐδου ότι «χωρίς καμία εισήγηση, είτε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πήρε απόφαση να ξεθεμελιώσει την παιδική χαρά στον κήπο του Παναιτώλιου στην Αλσούπολη με τη δικαιολογία ότι δεν είναι πιστοποιημένη από το υπουργείο, διότι είναι τοποθετημένη κάτω από δέντρα, πράγμα επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών!».

Όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση ρωτούσαν επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δημοτική αρχή αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει χρήση ο χώρος (π.χ. αποκλειστικά για πολιτικούς γάμους) και να απομακρυνθεί η παιδική χαρά, επειδή κυκλοφορούσαν σχετικές φήμες, οι απαντήσεις που έπαιρναν ήταν ότι «αυτά είναι αποκυήματα φαντασίας κάποιων κακοπροαίρετων», όπως αναφέρει το ΚΚΕ, για να προσθέσει:

«Και να που οι φήμες, τώρα που ανοίγει ο καιρός και οι γονείς θέλουν να βγάλουν τα παιδιά τους σε έναν από τους ελάχιστους χώρους αναψυχής, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο χοντροκομμένο, πολιτικά και κοινωνικά, τρόπο. Η δημοτική αρχή, σε μία επίδειξη αυταρχισμού, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, προχώρησε στην παραπάνω απόφαση».

Και η ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Νέας Ιωνίας συνεχίζει ως εξής: 

«Αν το ενδιαφέρον της για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών δεν είναι πρόφαση για να προχωρήσει τις επιδιώξεις της, για τις οποίες οι κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν τις ανησυχίες τους, θα ετοίμαζε, πριν φτάσει στο ξήλωμα της παιδικής χαράς, μία εναλλακτική πρόταση για τον χώρο που θα ξαναστηθεί, χωρίς να υπάρχει  κίνδυνος για τα παιδιά.

Καταγγέλλουμε τη στάση της δημοτικής αρχής και απαιτούμε την επαναλειτουργία της παιδικής χαράς της Παναιτώλιου σε ασφαλές σημείο του χώρου.

Καλούμε τους γονείς, τους κατοίκους και τη νεολαία της περιοχής, τους μαζικούς φορείς της πόλης μας να σταθούν εμπόδιο για άλλη μία φορά στα σχέδια της κ. Θωμαϊδου. Το έχουν αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Η επαναλειτουργία της παιδικής χαράς είναι δικαίωμα των παιδιών».

Μάλιστα, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητεί να μπει ως  θέμα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023 «η ξεθεμελίωση της παιδικής χαράς από τον χώρο του Παναιτώλιου και λήψη απόφασης  για την ασφαλή επαναλειτουργία της», με εισήγηση την παραπάνω ανακοίνωση.

Νεότερη ενημέρωση - Παρασκευή 24 Μαρτίου

Ανακοίνωση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη εξέδωσε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφών και Νηπίων των Παιδικών Σταθμών Δήμου Νέας Ιωνίας, ο οποίος παράλληλα καλεί τους γονείς τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Μπαίνει η άνοιξη, η μέρα μεγαλώνει… κι εκεί που λέμε κι εμείς ήρθε η ώρα να βγούμε με τα παιδιά μας έξω, να πάμε στην παιδική χαρά να παίξουν, να γελάσουν, να τρέξουν, να κοινωνικοποιηθούν, να πάρουμε κι εμείς μια ανάσα…

Οι παιδικές χαρές εξαφανίζονται! Μετά την πλατεία Υγείας και την παιδική χαρά στον Άγιο Ευστάθιο, ήρθε η σειρά του Παναιτώλιου! Ξαφνικά, μέσα σε μια μέρα, ο δήμος ξήλωσε την παιδική χαρά, χωρίς μάλιστα να δώσει καμία εξήγηση για το αν και πότε θα ξαναμπεί. Μήπως πίσω από τις αστείες δικαιολογίες τους κρύβονται άλλες επιδιώξεις για τον χώρο του Παναιτώλιου; Έχουμε βέβαια καταλάβει πως οι παιδικές χαρές και γενικά οι ανάγκες των παιδιών μας δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής…

Καλούμε όλους τους γονείς τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 18:30 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (στην αίθουσα του Δημαρχείου) για να απαιτήσουμε:

  • Παιδικές χαρές, πάρκα και χώρους πρασίνου που να επαρκούν σε κάθε γειτονιά, περιποιημένα, καθαρά με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια.
  • Ασφαλή και σύγχρονα κτίρια και αυλές στους παιδικούς σταθμούς των παιδιών μας».

Από την πλευρά του για «νέα αρνητική έκπληξη για τους κατοίκους» κάνει λόγο ο Πέτρος Αλέπης, μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στον Βόρειο Τομέα και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Νεότερη ενημέρωση - Σάββατο 25 Μαρτίου

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», ο οποίος καλεί «όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής μας να μπουν στον αγώνα διεκδίκησης για το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ασφαλείς παιδικές χαρές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet