ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας: Ανεπίτρεπτο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν θάνατοι από κρύο, φωτιές και πλημμύρες
Φωτογραφία: Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας f/b
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας: Ανεπίτρεπτο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν θάνατοι από κρύο, φωτιές και πλημμύρες

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νέα Ιωνίας εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια της αδικοχαμένης ηλικιωμένης η οποία όπως αναφέρει η παράταξη, προστέθηκε, στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων στο όνομα της ενεργειακής φτώχειας, όταν την Κυριακή 5/2/2023 ξέσπασε πυρκαγιά στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία στην προσπάθεια της να ζεσταθεί.

Η ΛΑ.ΣΥ. Νέας Ιωνίας σημειώνει ότι «είναι εξοργιστικό στον 21ο αιώνα συνάνθρωποί μας να αναγκάζονται στη χρήση επικίνδυνων “μέσων” θέρμανσης, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της Ε.Ε και όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων που στο όνομα της “πράσινης” μετάβασης και της απολιγνητοποίησης, της απελευθέρωσης και του χρηματιστηρίου της ενέργειας, έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους στην εξαθλίωση από την αγορά πανάκριβου ρεύματος και καυσίμων από τα κοράκια των ιδιωτικών εταιρειών που κερδίζουν δις από την εκμετάλλευση του συγκεκριμένου τομέα.

«Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή η οποία όταν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς της πόλης απαιτούσαν μέτρα στήριξης των εργαζομένων απέναντι στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτωχοποίηση, ήταν απούσα και δήλωνε αναρμόδια να κάνει οτιδήποτε αλλά και να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους. Είναι υπεύθυνη όταν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα και τους αφήνει μέσα στην βαρυχειμωνιά αβοήθητους, και δεν κάνει τίποτα για αυτήν την απανθρωπιά» επισημαίνει η παράταξη η οποία υπογραμμίζει ότι:

«Το παράδειγμα με την άνεργη μητέρα με παιδί ΑμεΑ που είναι κάτοικος της Ν. Ιωνίας και που η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα και έμεινε αβοήθητη με το παιδί της στο κρύο και το σκοτάδι και τελικά η παρέμβαση των σωματείων της πόλης μας ήταν αυτή που έδωσε λύση με την επανασύνδεση του ρεύματος της, είναι χαρακτηριστικό δείγμα ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας «καλεί τη δημοτική αρχή, έστω και τώρα, να λάβει όλα τα μέτρα για να μη ζήσουμε άλλες τραγωδίες. Να μη θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς για τα κέρδη των λίγων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet