Οι προτάσεις της Ενότητας για τη Ν. Ιωνία για το ν/σ που αφορά στα ζώα συντροφιάς
Κοινωνία

Οι προτάσεις της Ενότητας για τη Ν. Ιωνία για το ν/σ που αφορά στα ζώα συντροφιάς

Η δημοτική παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στα ζώα συντροφιάς, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του συνδυασμού.

Ειδικότερα, η Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κανλή, αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Η δημοτική παράταξη Ενότητα για τη Νέα Ιωνία είναι η μοναδική παράταξη της πόλης μας η οποία συμμετέχοντας στη δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά τα ζώα συντροφιάς και έπειτα από διαβούλευση με πολίτες και φορείς που ευαισθητοποιούνται για τις ανάγκες των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, κατέθεσε παρατηρήσεις σε άρθρα του σχεδίου νόμου και συνολική κριτική με άξονα την ευζωία των ζώων συντροφιάς και τις θεσμικές δυνατότητες των Δήμων.

Το νομοσχέδιο καλείται να διαμορφώσει μία νέα πραγματικότητα στη διαχείριση των προβλημάτων των ζώων συντροφιάς στο πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Το σχέδιο νόμου βρίσκεται στο επίπεδο της διαβούλευσης όπου παρατηρείται πλήθος ενστάσεων για τις αντιφάσεις από όσα ορίζουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί σε ζητήματα που αφορούν την ευζωία των ζώων συντροφιάς, την αναπαραγωγή τους, την εμπορία, τις μετακινήσεις, τις στειρώσεις αλλά και τις υιοθεσίες. 

Διατυπώνεται, επίσης, πλήθος ενστάσεων που αφορούν στις αρμοδιότητες και τις μη λειτουργικές διαδικασίες που θεσπίζονται, αφαιρώντας καίριες αρμοδιότητες, σχετιζόμενες μάλιστα με τη δημόσια υγεία, από τους κτηνιάτρους και το αρμόδιο υπουργείο. 

Ταυτόχρονα, όσον αφορά τη λειτουργία των Δήμων, οι τυχόν δυσλειτουργίες στην περίθαλψη και διαχείριση αδέσποτων ζώων που επωμίζονται οι Δήμοι μετατρέπεται σε ποινή στέρησης κονδυλίων για αυτούς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet