Παραδοσιακά παιχνίδια στη Νέα Ιωνία την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου
Κοινωνία

Παραδοσιακά παιχνίδια στη Νέα Ιωνία την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος, η Πολιτιστική Ένωση Μικρασιατών «H Καππαδοκία», ο Αθλητικός Σύλλογος Στίβου «Ανατολή» Νέας Ιωνίας και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέας Ιωνίας, μετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022» κάνουν παρουσίαση των παραδοσιακών παιχνιδιών με την εκδήλωση «Ελάτε να παίξουμε πάλι…» που θα γίνει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, στις 19:00, στην πλατεία Μακελαράκη, στον Περισσό, πίσω από το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Ιωνίας και του ΟΠΑΝ. Σκοπός της παρουσίασης των παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών είναι να δώσουν την ευκαιρία στους δημότες της μεγαλύτερης ηλικίας να παρακολουθήσουν την επίδειξη των παιχνιδιών που παιζόντουσαν εκείνα τα χρόνια στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, φέρνοντας μαζί τους τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, οι τέσσερις σύλλογοι, ως έμπειρος θίασος επί σκηνής, επιμένουν και επαναλαμβάνουν τις εκδηλώσεις παρουσίασης των παλαιών παραδοσιακών παιχνιδιών, τις οποίες είχαν ξεκινήσει από το 2010 και επί τέσσερα χρόνια συνέχισαν να παρουσιάζουν σε αυλές σχολείων και σε πλατείες.

«Ελάτε στις 23 Σεπτεμβρίου να θυμηθούμε τα πατίνια με τα ρουλεμάν, τα τζιτζίλια, το ξυλίκι, το μαντήλι, τις σβούρες, τον κρυφτοντενεκέ, τα τσέρκια, τα φυσοκάλαμα, τα παιχνίδια από απλό χαρτί, τις μπάλες από κουρέλια, τα βαρελάκια, το εφτάπετρο, το σχοινάκι, τον χαρταετό, τον καραγκιόζη, το μαντήλι, τα ξυλοπόδαρα, τα πεντόβολα, τις τσουβαλοδρομίες, τη μακριά γαϊδούρα και πολλά ακόμη απλά στην κατασκευή και στο παίξιμό τους παιχνίδια», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα «παιδιά» του θιάσου: Τάκη Κωστιδάκη (Ιωνικού Συνδέσμου) τηλ. 6942 012881, Κώστα Τσαγκαράκη (Ανατολής Ν. Ιωνίας), τηλ. 6944 275365, Βαγγέλη Βασιλείου (Ανατολής Ν. Ιωνίας) τηλ. 6944786130, Κούλας Μπρόλιου (Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία») τηλ. 6974 3051.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet