Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «Skroutz»: Κινητοποίηση στις 14/10 στη Νέα Ιωνία
Κοινωνία

Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «Skroutz»: Κινητοποίηση στις 14/10 στη Νέα Ιωνία

Για τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία «Skroutz» ενημερώνει τους πολίτες της Νέας Ιωνίας η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «Skroutz», η οποία καλεί τους πολίτες στη μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 18:00, με αφετηρία το σταθμό στη Νέα Ιωνία.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

«Πολλοί από εσάς γνωρίζετε το “Skroutz” ως μία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου και πιθανά το χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στη Νέα Ιωνία, ενώ απασχολεί περισσότερους από 600 εργαζόμενους στην κύρια εταιρεία.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η διοίκηση της εταιρείας μας ανέφερε ότι πρέπει να υπογράψουμε νέα ατομική σύμβαση εργασίας. Η λεγόμενη “συμπληρωματική σύμβαση” ενσωματώνει στην υπάρχουσα Σύμβαση Εργασίας μας όρους που δεν υπήρχαν πριν. Προσθέτουν όρους που σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν στον αντεργατικό νόμο 4808/21 (Νόμος Χατζηδάκη) που οι εργαζόμενοι τον απορρίψαμε στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις πέρσι.

Ενδεικτικά αναφέρουμε: αλλαγή στη θέση εργασίας και στο ωράριο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας, ενώ αν υπάρχει ανάγκη μπορεί να υπάρχει μετακίνηση σε περιοχή εντός της Ελλάδας. Το διάλειμμα πλέον θα βγαίνει εκτός 8ώρου, ενώ με την υπογραφή της νέας σύμβασης μπορούν να εγκατασταθούν πλέον εργαλεία και λογισμικά παρακολούθησης στους υπολογιστές μας. Ενώ πλέον δε θα υπάρχει η δυνατότητα να συζητήσουμε τη σύμβαση μας ή το μισθό μας με κανέναν, ακόμα και με τους συναδέλφους μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet