5 βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν την ίδρυση νέου παιδικού σταθμού στην περιοχή Καλογρέζα – Αλσούπολη
Κοινωνία

5 βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν την ίδρυση νέου παιδικού σταθμού στην περιοχή Καλογρέζα – Αλσούπολη

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ίδρυση νέου παιδικού σταθμού στην περιοχή Καλογρέζα – Αλσούπολη του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Διαμάντω Μανωλάκου.

Ακολουθεί η ερώτηση των πέντε βουλευτών:

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Για την ίδρυση νέου παιδικού σταθμού στην περιοχή Καλογρέζα – Αλσούπολη

Στη Νέα Ιωνία Αττικής των 64.000 κατοίκων λειτουργούν σήμερα μόνο 5 παιδικοί σταθμοί για να καλύψουν τις ανάγκες προσχολικής αγωγής εκατοντάδων παιδιών έως 4 ετών. Σύμφωνα με τις διαμαρτυρίες γονέων, δεκάδες παιδιά έμειναν για ακόμη μία χρονιά εκτός προσχολικής αγωγής, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα για το πού θα αφήνουν τα παιδιά τους τις ώρες που εργάζονται, αλλά και τα ίδια τα παιδιά να στερούνται τη διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση που προσφέρει ένας παιδικός σταθμός σ’ αυτές τις ηλικίες. Ακόμη περισσότερο πλήττονται οι γονείς που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στα μεγάλα ποσά των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια μετά την κατάργηση του 6ου παιδικού σταθμού στην περιοχή της Αλσούπολης. Με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης καθώς και της τωρινής δημοτικής αρχής της Νέας Ιωνίας δεν έχει λυθεί το κτιριακό πρόβλημα του 6ου παιδικού σταθμού (καθώς το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν κρίθηκε ακατάλληλο) με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή της Αλσούπολης- Καλογρέζας να έχει μείνει χωρίς παιδικό σταθμό.

Είναι δίκαιη η κινητοποίηση δεκάδων σωματείων, μαζικών φορέων, συλλόγων γονέων και κατοίκων της Νέας Ιωνίας με αίτημα τη δημιουργία νέου παιδικού σταθμού που να καλύπτει τις γειτονιές της Αλσούπολης και της Καλογρέζας, κάτι που θα δώσει διέξοδο στο πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, για τη χρηματοδότηση, δημιουργία και λειτουργία με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό νέου παιδικού σταθμού στην περιοχή Καλογρέζας – Αλσούπολης;

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet