«H δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας παίρνει πίσω την απόφασή της για το οικόπεδο της ALTEC»
Κοινωνία

«H δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας παίρνει πίσω την απόφασή της για το οικόπεδο της ALTEC»

Ότι η δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας «παίρνει πίσω την απόφασή της για να μετατρέψει το οικόπεδο της ALTEC σε αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων» τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Φορέων και Κατοίκων της Αλσούπολης, η οποία διοργανώνει ιστορική-πολιτιστική εκδήλωση στις 20 Μαρτίου, στις 12:00, στον συγκεκριμένο χώρο.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η δημοτική αρχή, μπροστά στις μεγάλες κινητοποιήσεις που οργανώσαμε οι μαζικοί φορείς, τα σωματεία και οι κάτοικοι της Αλσούπολης, τα διπλώνει και παίρνει πίσω την απόφαση της για να μετατρέψει το οικόπεδο της ALTEC σε αμαξοστάσιο απορριμματοφόρων.

Την ίδια στιγμή, μέσα από τον αγώνα μας όλες αυτές τις μέρες, αναδείχτηκε πως είναι ώριμη και σύμφωνα με τις ανάγκες μας η διεκδίκηση και η αξιοποίηση των παλιών ανθρακωρυχείων (στο οικόπεδο της ΑLTEC) ως χώρου πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαρτίου στο Παναιτώλιο, επιβεβαιώσαμε ακόμη μία φορά την απόφαση μας να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από το Μπλόκο της Καλογρέζας να τιμήσουμε την αγωνιστική συνεισφορά των ανθρακωρύχων στον αντιφασιστικό-απελευθερωτικό αγώνα με την πραγματοποίηση εκδήλωσης και με την τοποθέτηση αναμνηστικής, ιστορικής πλακέτας, καλώντας τον Ιωνιώτικο λαό να δώσει μαζικό, αγωνιστικό “παρών”. Να απαλλοτριωθεί το οικοδομικό τετράγωνο για τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και να αποδοθεί στον λαό δωρεάν. Να ανεγερθεί μνημείο προς τιμήν των αγώνων των ανθρακωρύχων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet