Νέα χρηματοδότηση 523.000 ευρώ για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων εξασφάλισε ο Δήμος Νέας Ιωνίας
Ποιότητα Ζωής

Νέα χρηματοδότηση 523.000 ευρώ για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων εξασφάλισε ο Δήμος Νέας Ιωνίας

«Μετά από επίπονη και επιτυχή προετοιμασία του Δήμου Νέας Ιωνίας εγκρίθηκε και εντάχθηκε το έργο με τίτλο “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Δήμου Νέας Ιωνίας” στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”» σημειώνει η δημοτική αρχή.

Η προτεινόμενη πράξη, συνολικού ποσού χρηματοδότησης 522.992,59 ευρώ, περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

  • Την προμήθεια 7.000τμχ εσωτερικών κάδων συλλογής βιοαποβλήτων 10lt και 50τμχ των 50lt, καθώς και βιοδιασπώμενων και κομποστοποιήσιμων σακουλών (6μηνη αρχική λειτουργία).
  • Την προμήθεια 212τμχ κάδων εξωτερικής συλλογής βιοαποβλήτων, όγκου 240lt, για εξυπηρέτηση κατοίκων, 10 τμχ κάδων εξωτερικής συλλογής βιοαποβλήτων με όγκο 660lt, που θα εξυπηρετούν μεγάλους παραγωγούς στον βασικό ιστό της πόλης και 15τμχ κάδων εξωτερικής συλλογής βιοαποβλήτων με όγκο 1.100lt, που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές αγορές και τους πολύ μεγάλους παραγωγούς.
  • Την προμήθεια 1τμχ απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας ελαφράς συμπίεσης, με χωρητικότητα 8-10 κυβικά μέτρα, με ενσωματωμένο σύστημα πλύσης κάδων, και 1τμχ μηχανήματος τεμαχισμού κλαδιών (κλαδοτεμαχιστής), το οποίο θα τοποθετηθεί στο εργοτάξιο του Δήμου, όπου συγκεντρώνονται τα πράσινα βιοαπόβλητα από καθαρισμούς πάρκων και αυλών.
  • Τον σχεδιασμό δράσεων ευαισθητοποίησης και δημοσιότητας για τους πολίτες.

Η δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου δήλωσε ικανοποιημένη για την εξέλιξη του αναπτυξιακού προγράμματος του Δήμου, ιδιαίτερα στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. «Στόχος μας είναι η θωράκιση της υπηρεσίας και του Δήμου μας με τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία που θα μας επιτρέψουν να περάσουμε σε μια νέα εποχή περιβαλλοντικού σεβασμού και βιώσιμης ανάπτυξης. Σύντομα θα έχουμε και άλλες εξελίξεις στο θέμα της καθαριότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet