Λαϊκό γλέντι από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ Νέας Ιωνίας
Πολιτική

Λαϊκό γλέντι από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ Νέας Ιωνίας

Λαϊκό γλέντι διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ Νέας Ιωνίας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Οι Κ.Ο. του ΚΚΕ Νέας Ιωνίας αναφέρουν σχετικά:

«Πολύ μικρή αποδείχτηκε τελικά η πολυγωνική αίθουσα του 5ου ΓΕ.Λ. για να φιλοξενήσει τα εκατοντάδες μέλη και φίλους του ΚΚΕ στην Νέα Ιωνία που έδωσαν το παρών στο λαϊκό γλέντι που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ Νέας Ιωνίας το μεσημέρι της Κυριακής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τους συντρόφους Γιάννη Παυλίδη, Νίκο Κώτσιο και Δημήτρη Πριόβολο που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή.

Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αττικής όπου αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε υγεία και δύναμη για τις μάχες που είναι μπροστά, υπογράμμισε πως το δίλλημα των επερχόμενων εκλογών είναι η ισχυρό ΚΚΕ ή ισχυρή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε “αντιστρέφουμε τα ψεύτικα διλλήματα, και τους εκβιασμούς που προσπαθούν να περάσουν στο λαό, ειδικά η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ” και συνέχισε πως “για τον λαό μας, δηλαδή από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων δίλλημα δεν είναι ούτε η σταθερότητα που επικαλείται η Ν.Δ. για να μας αλλάζει σταθερά τα φώτα ούτε η μούφα προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το δίλλημα που καλούμε να απαντήσει θετικά και προωθητικά είναι: Ανίσχυρη η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει για να δυσκολεύεται να περνά νόμους και να εφαρμόζει την πολιτική της και ισχυρός λαός που αυτό ταυτίζεται στις εκλογές με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ ή ανίσχυρος λαός και ισχυροί αυτοί που έχουμε ατράνταχτες αποδείξεις πως να εντείνουν την πολιτική που χειροτερεύει την ζωή μας;”.

Συνέχισε λέγοντας πως “η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι καρφί στο μάτι του συστήματος και στήριγμα για τον εργαζόμενο λαό” και ότι “δεν φτάνει μόνο να ξεκουμπιστεί ο Μητσοτάκης αλλά μαζί του αλλά και όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση του και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε πραγματικά να πάρει ανάσα ο λαός μας, κάτι που κανείς άλλος έκτος από το ΚΚΕ δεν λέει”.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι “το ΚΚΕ δεν μπαίνει σε αντιλαϊκά παζάρια, δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν πρόκειται πότε να προδώσει το λαό και αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ”.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως πρόοδος που την κλείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους δεν είναι “να είσαι Νατοϊκότερος των Νατοϊκών, να ψηφίζεις τον μισό νόμο-έκτρωμα του Χατζηδάκη, να ψηφίζεις το νομοσχέδιο για τα ναυπηγεία της Ελευσίνας που καταδικάζει τους εργαζόμενους σε μόνιμη ανασφάλειά χωρίς δικαιώματα, να συμφωνείς με την απελευθέρωση της ενέργειας και να χαρατσώνεται ο απλός λαϊκός κόσμος στους λογαριασμούς ρεύματος και στο πετρέλαιο”.

Ανέφερε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συγκρούστηκε με την Ν.Δ. αλλά και την στήριξε στις πιο δύσκολες στιγμές της όπως όταν είχαν φρακάρει η ΜΕΘ και ο λαός ζούσε έναν εφιάλτη και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Ή όταν ζητούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ να σταλεί στον πόλεμο στην Ουκρανία πολεμικό εξοπλισμό αρκεί να έχει την αιγίδα διεθνούς οργανισμού. Και αυτά συνέβαιναν όταν μόνο το ΚΚΕ συγκρουόταν καθημερινά με την αντιλαϊκή πολιτική της Ν.Δ., όπως π.χ. σπάζοντας απαγορεύσεις, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας κ.α.”.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε όλους “να δώσουμε την μάχη των εκλογών σαν μία γροθιά, με καθαρές κουβέντες στους εργάτες και τα λαϊκά στρώματα στην Ν. Ιωνία, μπορούμε να τα καταφέρουμε”».

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και η Βούλα Τσίγκα, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Αττικής.

Ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική, πλούσιο μπουφέ και με τους παρευρισκόμενους να στήνουν χορό έως τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet