Παραίτηση δημοτικής συμβούλου Νέας Ιωνίας Αγγ. Βάσιλα από το Δ.Σ. – Στη θέση της το επίσης μέλος των Εκτός Σχεδίου Παναγιώτης Κουτσός
Πολιτική

Παραίτηση δημοτικής συμβούλου Νέας Ιωνίας Αγγ. Βάσιλα από το Δ.Σ. – Στη θέση της το επίσης μέλος των Εκτός Σχεδίου Παναγιώτης Κουτσός

Η δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας Αγγελική Βάσιλα, η οποίο κατέβηκε υποψήφια στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό Εκτός Σχεδίου Νέας Ιωνίας, ενημερώνει το κοινό ότι παραιτείται από τα καθήκοντά της στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφήνοντας στη θέση της τον Παναγιώτη Κουτσό.

Ειδικότερα, η κ. Βάσιλα σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Ως Εκτός Σχεδίου έχουμε πολλές φορές εκφράσει τη θέση μας ότι οι Δήμοι ασκούν μια αυστηρά καθορισμένη πολιτική μέσα στα όρια και στις κατευθύνσεις που χαράζονται από την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα, ο συγκεντρωτικός τρόπος διοίκησης τους προδιαγράφεται-καθορίζεται αυστηρά από τους νομικό πλαίσιο που έχουν καθορίσει οι νόμοι Θεοδωρικάκου, «Κλεισθένη», «Καλλικράτη» και «Καποδίστρια», ενώ η επερχόμενη αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η ολοένα και πιο συγκεντρωτική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών, ορίζουν πολύ συγκεκριμένα το πλαίσιο-όριο της παρέμβασης μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για μας το πρωταρχικό πεδίο πάλης και απαραίτητη προϋπόθεση για να πάνε τα πράγματα αλλιώς, είναι η ανάπτυξη κινήματος, η ενεργοποίηση των ίδιων των κατοίκων και η συγκρότηση μιας αριστερής αντικαπιταλιστικής αντίληψης μέσα στο κίνημα. Η δράση λοιπόν και συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις όποιες επιτροπές του, γίνεται με σκοπό την υπηρέτηση αυτών των αναγκαιοτήτων.

Σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. σταθήκαμε εκφράζοντας τις συλλογικές αποφάσεις της κίνησής μας και πάνω από όλα την ανάγκη -ακόμα περισσότερο σήμερα- να εκφραστεί η αντικυβερνητική, αντιδιαχειριστική αντικαπιταλιστική, αντι-Ε.Ε. πολιτική πρόταση, που θέλει να συνδυάσει τις διεκδικήσεις στην πόλη, με το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου για μια ζωή και μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Πώς θα μπορούσαμε να σκεφτόμαστε, άλλωστε, διαφορετικά, τη στιγμή που ο λαός της Νέας Ιωνίας, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι της χώρας, πλήττονται από τη βαρβαρότητα των πολιτικών, που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια από την Ε.Ε., την κυβέρνηση της Ν.Δ. ιδιαίτερα με πρόσχημα την πανδημία, που σε τοπικό επίπεδο, εκφράζονται και πραγματοποιούνται από τη δημοτική αρχή

Διακηρυκτικός στόχος της Εκτός Σχεδίου, όλα τα χρόνια της ύπαρξής μας ήταν και είναι να εκφραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, αλλά και κάθε αδύναμου ανθρώπου. Να ακουστούν οι φωνές που δεν ακούγονται, να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και να μεταφέρουμε τις διεκδικήσεις των λαϊκών γειτονιών και στο Δημοτικό Συμβούλιο, φωτίζοντας όσα συμβαίνουν στις «πίσω αυλές» της πόλης.

Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να γίνουμε ο «κόσμος που ονειρευόμαστε». Επιλέγουμε να μη διαλέγουμε υποψήφιο δήμαρχο, αλλά εναλλάσσοντας τους δημοτικούς συμβούλους στη διάρκεια της θητείας να αποδεικνύουμε ότι η υπεράσπιση των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού μπορεί να γίνει από τον ίδιο τον λαό. Είμαστε μία συλλογική προσπάθεια διεκδίκησης και αγώνα κι όχι ένα δημοτικό προεκλογικό ψηφοδέλτιο που θα πάρει μέρος στο μοίρασμα της λείας από τη διαχείριση της δημοτικής εξουσίας.

Το ζήτημα της εναλλαγής από τη μεριά μας δεν το βλέπουμε ως μια τυπική διαδικασία, αλλά ως μια συνειδητή πολιτική άποψη, που λέει ότι η παραγωγή και η άσκηση μιας πολιτικής γραμμής, συμπεριλαμβάνει όλους μας.

Η εναλλαγή στις θέσεις αυτές θα επιδιωχτεί και στο μέλλον, ανάλογα και με τις δυνατότητές μας και στο πλαίσιο της συλλογικής λειτουργίας μας. Οι εκπροσωπήσεις της Εκτός Σχεδίου στις όποιες θέσεις, δράσεις ή εκδηλώσεις εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις του σχήματος και τον πλούτο των απόψεων των μαχόμενων ανθρώπων που συγκροτούν και στηρίζουν την Εκτός Σχεδίου.

Με τη συμπλήρωση, λοιπόν, 19 μηνών στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά τη συλλογική συζήτηση της Εκτός Σχεδίου, αποφασίσαμε ομόφωνα την εναλλαγή στην εκπροσώπησή μας. Έτσι τη θέση αυτή που είχε, μέχρι σήμερα, η Αγγελική Βάσιλα, θα αναλάβει πλέον ο Παναγιώτης Κουτσός.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet