Π. Μανούρης: Υποχρέωση της δημάρχου να προστατεύει το κύρος της Τ.Α. και των εκπροσώπων της
Πολιτική

Π. Μανούρης: Υποχρέωση της δημάρχου να προστατεύει το κύρος της Τ.Α. και των εκπροσώπων της

«Υποχρέωση της δημάρχου να προστατεύει το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της» τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Δημιουργία Αλληλεγγύη, Παναγιώτης Μανούρης, απαντώντας σε ανακοίνωση της δημάρχου Νέας Ιωνίας, Δέσποινας Θωμαΐδου, σχετικά με περιστατικό τραμπουκισμού εις βάρος του.

Θέλουν να μετατρέψουν τη Νέα Ιωνία σε σκηνικό από την ταινία με τους Φουρτουνάκηδες και τους Βροντάκηδες

«Ουδεμία εμπλοκή είχα ως δήμαρχος». Αυτή είναι η απάντηση της κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, στα όσα θλιβερά συνέβησαν ενώπιον της στην εκδήλωση του ΚΑΠΗ Περισσού τη Δευτέρα, κατά την οποία προπηλακίστηκε στο πρόσωπό μου όλη η αντιπολίτευση, από 2-3 φασιστοειδή που μου αφαίρεσαν τον λόγο, φωνάζοντας πως θέλουν να ακούν μόνο την «αγαπημένη τους δήμαρχο».

Αυτό που μάλλον αδυνατεί να καταλάβει η δήμαρχος είναι ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά αφορά στον τρόπο που προστατεύουμε τον θεσμό ενός εκλεγμένου στον Δήμο και το δικαίωμά του να επικοινωνεί με τους δημότες. Ασφαλώς και δεν είχε εμπλοκή η δήμαρχος και αυτό ακριβώς στηλιτεύσαμε. Το γεγονός, δηλαδή, ότι εξελίχθηκαν αυτές οι σκηνές ενώπιον της και η ίδια έμεινε άπραγη. Λυπούμαστε ειλικρινά, διαπιστώνοντας με την ανακοίνωσή της πως δεν ήταν απλά μία ατυχής συγκυρία ή μία έλλειψη αυτονόητου πολιτικού αντανακλαστικού αλλά μία μελετημένη στάση την οποία εξακολουθεί να υπερασπίζεται.

Την ενημερώνουμε πως από τη θέση της απορρέουν -πέρα από δικαιώματα- και υποχρεώσεις. Με πρώτη και κύρια να προστατεύει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί, δηλαδή το κύρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων της. Θα ήταν καλό να μας απαντά ως δήμαρχος και όχι ως «Δύναμη Προοπτικής».

Κατά τα λοιπά, ο χλιαρός τρόπος αντίδρασής της σημαίνει η ότι δεν αντιλαμβάνεται την έννοια «Δημοκρατία» είτε ότι είναι μπλεγμένη στην απόφαση αποκλεισμού της αντιπολίτευσης, από τους εγκάθετους φίλους της. Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις της είναι εκτός θέματος. Εμείς σήμερα καταθέσαμε προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί θα κληθεί επίσημα και χωρίς υπεκφυγές να καταδικάσει τα έκτροπα, παρ’ ότι σε αυτά πρωταγωνίστησαν μέλη της παράταξης της. Κάθε άλλη στάση είναι έμμεση επικρότηση ή συγκάλυψη.

Και σ’ αυτή την περίπτωση η δήμαρχος θα πρέπει να αναλάβει και ακέραιη την ευθύνη για τυχόν συνέχιση τέτοιων τραμπουκισμών στην πόλη.

Αναφορικά δε, με τους συμψηφισμούς που επιχειρεί στην ανακοίνωσή της για τα περιβόητα έργα στην πόλη, «η συντήρηση και ο ευπρεπισμός μετά από δεκαετίες πολλών δημοτικών κτηρίων και έργων» που επαγγέλλεται, είναι κατά τύχη το δημαρχείο και οι όροφοι που η ίδια χρησιμοποιεί.

Ευπρεπίζονται όντως, αλλά αυτό δεν βοηθά και πολύ τους δημότες μας. Τέλος, η αναφορά της στην κριτική μας για «την επιλογή του χρώματος και τη σημειολογία που αυτό γεννά» έχει μία απλή απάντηση: ναι, μας ενοχλεί το μπορντωροδοκόκκινο γιατί δεν ταιριάζει ούτε στη σημειολογία, ούτε στην αισθητική της πόλης μας. Όπως δεν της ταιριάζουν και οι θλιβερές σκηνές των τραμπουκισμών σε βάρος εκλεγμένων εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet