Την έλλειψη αθλητικών χώρων στη Νέα Ιωνία καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση
Πολιτική

Την έλλειψη αθλητικών χώρων στη Νέα Ιωνία καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Την κατάσταση στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Νέας Ιωνίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας. Επισημαίνει αφενός ότι ο Δήμος δεν προγραμματίζει έγκαιρα τη συντήρηση των υπαρχόντων χώρων, αφετέρου την έλλειψη επαρκών χώρων για τα σωματεία και τους αθλητές της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό «καλεί τα σωματεία, τον λαό και τη νεολαία της πόλης να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

Η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο στάδιο του Δήμου μας, όπως και η διόρθωση του ταρτάν του στίβου, είναι απαραίτητα έργα, τα οποία η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει εδώ και ένα χρόνο. Αφορούν στη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και συνολικά στην ποιότητα της προπόνησης των πάνω από 1.000 νέων παιδιών που αθλούνται στο γήπεδο.

Η πρόσφορη περίοδος για να γίνει και να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο έργο είναι αυτή του καλοκαιριού, όπου σταματούν αγώνες και προπονήσεις. Τονίζουμε πως η δημοτική αρχή οφείλει να παρακολουθεί στενά τις εργασίες μέσα στο καλοκαίρι, ώστε αρχές Σεπτέμβρη το γήπεδο να είναι έτοιμο να παραδοθεί στις ομάδες, τους αθλητές, αλλά και συνολικά στον λαό της πόλης. Ας σκεφτεί ο καθένας τι θα συμβεί αν υπάρχουν οι γνωστές καθυστερήσεις των εργολαβιών και οι ομάδες με όλες τις ακαδημίες, τις προπονήσεις και τους αγώνες μείνουν ξεκρέμαστες.

Είναι, επίσης, φανερό πως αυτές τις μέρες χρειαζόταν καλύτερος προγραμματισμός από τον Δήμο ώστε να διεξαχθούν οι τελευταίες προπονήσεις και αγώνες των ομάδων και όχι να έχουμε το φαινόμενο στο «και πέντε» να ψάχνουν οι διοικήσεις των σωματείων γήπεδα σε άλλους Δήμους για να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά…

Τελικά, η ουσία του προβλήματος είναι πως ο λαός και η νεολαία της πόλης πληρώνουν για μια ακόμη φορά την πλήρη ανεπάρκεια χώρων και στοιχειωδών εναλλακτικών υποδομών. Όλα στηρίζονται και διεξάγονται σε ένα μόνο γήπεδο, που τις πιο πολλές μέρες χωρίζεται στα τέσσερα ή και στα έξι κομμάτια για να χωρέσουν οι ομάδες και να μπορέσουν να αθληθούν τα παιδιά μας. Άρα, τώρα που είναι απαραίτητες οι εργασίες «μπλοκάρει» στην κυριολεξία κάθε λειτουργία.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως από την κυβέρνηση και την ΕΕ θεωρούνται «επιλέξιμα έργα» διάφορες επενδύσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τις ζωτικές ανάγκες για σχολεία, γήπεδα, ελεύθερους χώρους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τα σωματεία, τον λαό και τη νεολαία της πόλης να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους:

  • Για να ξεκινήσουν επιτέλους οι διαδικασίες ώστε να διαμορφωθεί το διπλανό γήπεδο του σταδίου σε χώρο προσβάσιμο και αξιοποιήσιμο από τους αθλητές.
  • Για να απαλλοτριωθούν χώροι και να μη γίνουν νέα μεγαθήρια, αλλά γήπεδα και πάρκα που τόσο έχουμε ανάγκη.
  • Για να αποκτήσει κάθε γειτονιά σύγχρονα και ασφαλή γήπεδα κόντρα στο χάλι που βλέπουμε συνοικίες ολόκληρες να έχουν μείνει με μια μπασκέτα.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet