Δ. Θωμαΐδου: Η αναβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων στη Ν. Ιωνία μόλις ξεκίνησε…
Πολιτισμός

Δ. Θωμαΐδου: Η αναβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων στη Ν. Ιωνία μόλις ξεκίνησε…

Στην έναρξη του θεσμού «Ιωνικές Μέρες 2019» καλεί η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, με τις σχετικές εκδηλώσεις να διαρκούν έως τις 19 Οκτωβρίου.

Η κ. Δέσποινα Θωμαΐδου ευχαριστεί τα πολιτιστικά σωματεία της πόλης για τη συμβολή τους στον σχεδιασμό των εκδηλώσεων και δηλώνει ότι «η ποιοτική αναβάθμιση των πολιτιστικών δρωμένων του Δήμου μόλις ξεκίνησε και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι να συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μας».

Στη σχετική ανακοίνωσή της η δήμαρχος αναφέρει:

Αγαπητές Συμπολίτισσες, αγαπητοί Συμπολίτες,

Παρά τον περιορισμένο χρόνο που είχαμε ως Δημοτική Αρχή για την προετοιμασία του καθιερωμένου θεσμού «Ιωνικές Μέρες 2019», για εμάς δεν υπάρχουν δικαιολογίες, παρά μόνο δουλειά. Μετά από σειρά επαφών με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών Σωματείων της πόλης, σχεδιάσαμε από κοινού τις εκδηλώσεις.

Με σύνθημα «Οι πρόσφυγες που έκαναν τις γειτονιές ν’ ανθίσουν», τιμάμε την ιστορία και τη μνήμη των ανθρώπων του τόπου μας, μιας πόλης σταυροδρόμι των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού.

Για εμάς, ο Πολιτισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικά κεφάλαια του τόπου μας. Η εντολή σας άλλωστε τον περασμένο Ιούνη ήταν ξεκάθαρη. Να στρέψουμε το βλέμμα μας στον Πολιτισμό και να αναδείξουμε τη βαριά κληρονομιά μας, τον λαϊκό πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια και θέλω να υποσχεθώ σε όλους εσάς ότι η ποιοτική αναβάθμιση των πολιτιστικών δρωμένων του Δήμου μόλις ξεκίνησε και αδιαπραγμάτευτος στόχος μας είναι να συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μας.

Συνεχίζουμε με λογισμό και με όνειρο!

Θα είναι μεγάλη χαρά μας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Οι εκδηλώσεις αυτές που έχουν ενσωματωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, έχουν σκοπό να αναδείξουν την πολιτιστική ταυτότητά της και τη βαριά κληρονομιά της, αλλά συγχρόνως να προβάλλουν τον λαϊκό πολιτισμό, τα ήθη και έθιμα στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, αθλητικές δράσεις, αφιερώματα κ.ά., που θα ανασύρουν μνήμες για τους παλαιότερους, ενώ θα δώσουν την ευκαιρία στους νεότερους να έρθουν σε επαφή με την ιστορία των παλαιότερων γενεών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet