ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου-Χολαργού: Δήμαρχος-δημοτική αρχή σε απόλυτη στοίχιση με ΥΠΑΙΘ –  Στοιβάζουν τους μαθητές λόγω κόστους
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Παπάγου-Χολαργού: Δήμαρχος-δημοτική αρχή σε απόλυτη στοίχιση με ΥΠΑΙΘ – Στοιβάζουν τους μαθητές λόγω κόστους

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Παπάγου Χολαργού στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 20ης Απριλίου 2021 κατέθεσε προς ψήφιση την πρόταση “Το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου-Χολαργού είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε σχεδιασμό που περιλαμβάνει συγχωνεύσεις τμημάτων σε 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού”», όπως ενημερώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

Εν συνεχεία, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε με την ψήφο της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής κατόπιν τοποθέτησης του δημάρχου, παρότι ψηφίστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση.

Η αιτιολόγηση της αρνητικής ψήφου ήταν πως, σε συνάντηση του δημάρχου, του αντιδημάρχου Παιδείας, των διευθυντριών των δύο σχολείων και της αναπληρώτριας διευθύντριας Π.Ε. κ. Νίνου, μετά από αίτημα των διευθυντριών και του ίδιου να μη γίνουν συγχωνεύσεις, η εκπρόσωπος της διεύθυνσης Π.Ε. δεσμεύτηκε προφορικά ότι θα πραγματοποιηθεί μία συγχώνευση, στα τμήματα της Δ’ τάξης.

Από τα λεγόμενα του ίδιου του δημάρχου επιβεβαιώνεται η κατεύθυνση/επιλογή του υπουργείου να υπολογίζει τους μαθητές και τους δασκάλους τους σαν κόστος, καθώς αναφέρθηκε στις προθέσεις για συγχώνευση επιπλέον τμημάτων. Την ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνησή του φαίνεται να συμμερίζεται και ο ίδιος, αφού εν ολίγοις, απαντώντας στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, είπε ότι δεν πρέπει να ζητάμε πολλά αφού μας ίδρυσαν σχολείο και θα το στελεχώσουν με δασκάλους, καλώντας μάλιστα να υπάρξει κατανόηση, λόγω της έλλειψης δασκάλων και καθηγητών, τη στιγμή που η χρόνια αδιοριστία διαιωνίζεται και χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις λίστες αναμονής. Επεσήμανε δε ότι το υπουργείο κατάφερε να «εξοικονομήσει»(!) μόνο έναν εκπαιδευτικό αφού θα πραγματοποιηθεί μόνο μία συγχώνευση, επιβεβαιώνοντας ξανά τη λογική του κόστους που ακολουθείται. Φρόντισε, μάλιστα, να αναμασήσει τα επιχειρήματα εκ μέρους της διεύθυνσης Π.Ε. του υπουργείου για συγκρότηση τμημάτων, με τον ανώτατο αριθμό μαθητών, αποσιωπώντας ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει για επταθέσια και άνω σχολεία και κατώτατο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 15.

Με καταμερισμένους ρόλους, ενώ ο δήμαρχος επέλεξε να καλλιεργήσει εφησυχασμό και να παρουσιάσει ως επίτευγμα τη συγχώνευση μιας τάξης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας επιτέθηκε στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, μέμφοντάς τους μάλιστα για την ερώτηση που κατέθεσε το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Βουλή σε σχέση με το θέμα των συγχωνεύσεων στο συγκρότημα του 2ου και 3ου Δημοτικών και τη λειτουργία του επανιδρυθέντος 6ου Δημοτικού.

Δεν προκαλεί έκπληξη η στάση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής στην υπεράσπιση της πολιτικής της κυβέρνησης και στα ζητήματα της εκπαίδευσης, για την οποία τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται κόστος, όπως και τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν και να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, το αναγκαίο προσωπικό καθαριότητας, η εξασφάλιση εξοπλισμού για να μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα όλοι οι μαθητές στην τηλεκπαίδευση, τα τεστ από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η οποιαδήποτε προφορική απάντηση σήμερα, αύριο μπορεί να αλλάξει, καθώς οι στοχεύσεις του υπουργείου είναι εμφανείς. Εφόσον το υπουργείο θέλει να δεσμευτεί, να το κάνει γραπτώς και μέσω της απάντησης της υπουργού Παιδείας στην ερώτηση του ΚΚΕ που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε μέσο τα δίκαια αιτήματα των γονέων, των εκπαιδευτικών, των μαθητών με σκοπό αυτά να ικανοποιηθούν στο ακέραιο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet