Το Υγειονομικό Τμήμα ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα «HOLOBalance»
physiospot.gr
Κοινωνία

Το Υγειονομικό Τμήμα ΔΟΚΜΕΠΑ Παπάγου-Χολαργού συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα «HOLOBalance»

Το Υγειονομικό Τμήμα του ΔΟΚΜEΠΑ και ειδικότερα το γραφείο Φυσικοθεραπείας σε συνέχεια των δραστηριοτήτων πρόληψης πτώσεων, που ήδη παρέχει με το πρόγραμμα «OTAGO» («Οτάγκο»), ενισχύει την σχετική προσφορά στα μέλη του, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Παπάγου-Χολαργού.

Συγκεκριμένα, το γραφείο Φυσικοθεραπείας θα συμμετέχει, κατόπιν προσκλήσεως, στο ερευνητικό πρόγραμμα HOLOBalance (https://holobalance.eu), υπό την αιγίδα της Α’ ΩΡΛ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» και της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισημαίνει η διοίκηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προσφέρεται σε ηλικιωμένους δημότες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, που εθελοντικά θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, πλήρης και δωρεάν έλεγχος όλων των παραμέτρων υγείας που σχετίζονται με την ισορροπία και τον κίνδυνο πτώσης.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα συνίσταται α) στην αξιολόγηση της ισορροπίας των μελών, β) την παροχή ενός προγράμματος αποκατάστασης (OTAGO) κατ’ οίκον, για οκτώ εβδομάδες και γ) με το πέρας των οκτώ εβδομάδων θα επαναξιολογηθούν όσοι συμμετέχουν ως προς την ισορροπιστική τους ικανότητα.

Το ενδιαφέρον του προγράμματος «HOLOBalance» εντοπίζεται στην σύγκριση της αξίας και βοήθειας που βρίσκουν οι ασκούμενοι α) με τη χρήση ενός ψηφιακού προγράμματος και β) με τη χρήση απλών οδηγιών, που θα εκτελέσουν μόνοι τους στο σπίτι κάνοντας τις ασκήσεις του προγράμματος «Οτάγκο» («OTAGO»).

Η αρχική και η τελική αξιολόγηση της ικανότητας ισορροπίας συνίστανται σε εφαρμογή μίας σειράς πιστοποιημένων ιατρικών ερωτηματολογίων και δοκιμασιών, που θα παρέχουν μία επιβεβαίωση της τυχόν βελτίωσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες στην ισορροπία τους. Η συμμετοχή των εθελοντών ηλικιωμένων επιτρέπεται σε όσους πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής στο πρόγραμμα, που είναι κριτήρια υγείας και λειτουργικότητας.

Η αρχική και η τελική αξιολόγηση της ικανότητας ισορροπίας θα λάβουν χώρα στον χώρο του ΚΑΠΗ στις 28 Μαΐου, 1 Ιουνίου καθώς και 16 και 20 Ιουλίου 2021, καταλήγει η διοίκηση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet