Συμμετοχή μαθητών Παπάγου και Χολαργού σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης
Ποιότητα Ζωής

Συμμετοχή μαθητών Παπάγου και Χολαργού σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος στέλνουν οι μαθητές των σχολείων του Παπάγου και του Χολαργού, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δράσεις του Δήμου.

Στην εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού η οποία έχει καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα, συμμετέχουν μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, μαθητές των δημοτικών σχολείων συμμετέχουν στη δράση «Green Step», με υπεύθυνη την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, Κατερίνα Γκούμα. Στο πλαίσιο της δράσης, επισκέφθηκαν τον Υμηττό και ενημερώθηκαν από το αρμόδιο τμήμα Πρασίνου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και τον αντιδήμαρχο κ. Αυγουρόπουλο, για το αστικό, το περιαστικό πράσινο, για τις δεντροφυτεύσεις, για την ανακύκλωση κ.α.

Αντίστοιχα μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης επισκέφθηκαν τον Υμηττό, με υπεύθυνο της δράσης τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μιχάλη Τράκα, ενημερώθηκαν για τη χλωρίδα και την πανίδα του βουνού, περπάτησαν στα σηματοδοτημένα από τον Δήμο μονοπάτια και κάθε σχολείο υιοθέτησε και ένα από αυτά.

Η εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού δεν σταματά, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου. Συνεχίζεται με συνεχόμενες δράσεις και ενημερώσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, δράσεις στις οποίες συμμετέχει και η εθελοντική ομάδα «Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού».

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου και ώρα 09:00 θα παρουσιαστούν εργασίες των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Παπάγου, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» στο δημαρχείο της πόλης (Περικλέους 55, Χολαργός) και θα ακολουθήσουν και άλλα σχολεία της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet