Οργανώσεις Βάσης Παπάγου-Χολαργού της ΚΝΕ: Δικαίως ανησυχούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί
zougla.gr
Πολιτική

Οργανώσεις Βάσης Παπάγου-Χολαργού της ΚΝΕ: Δικαίως ανησυχούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί

Στο άνοιγμα των σχολείων μετά την περίοδο των εορτών αναφέρονται οι Οργανώσεις Βάσης Παπάγου-Χολαργού Τομεακής Οργάνωσης Βορείων Συνοικιών της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν εξασφαλίστηκαν δωρεάν μοριακά και rapid tests, ενώ δεν υπήρξαν προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές, έγινε μέσα σε καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων. Παράλληλα η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη για αυτή την κατάσταση, επέλεξε όχι μόνο να μην αραιώσει τα τμήματα και να προσλάβει καθηγητές όπως διεκδικούν μαζί με τους μαθητές, γονείς και πολλοί εκπαιδευτικοί (ακόμα και δάσκαλοι που ψάχνουν δουλειά) αλλά δήλωσε μάλιστα και ικανοποιημένη για τα 30.000 κρούσματα τη πρώτη εβδομάδα διά στόματος της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως.

Παράλληλα, αντί να εξασφαλίσει δωρεάν ράπιντ και μοριακά τέστ για όλους, όπως θα μπορούσε στη πρωτοβάθμια δομή (ΠΕΔΥ) του Δήμου, την έχει αφήσει χωρίς προσωπικό με αποτέλεσμα να γίνονται τεστ μέχρι τις 13:30, δηλαδή πετάει εκτός τους μαθητές. Αντί αυτού δίνει ένα selftest ακόμα. Σαν να μην έφταναν αυτά κλείνει και τις εφημερίες του κοντινού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Ακριβώς επειδή μετράνε τον αγώνα τους, έχουν σηκώσει έναν ολόκληρο μηχανισμό για να τους τρομοκρατήσουν και να τον καταστείλουν. Από το μισητό στους μαθητές Webex, που χρησιμοποιούν για να διασπάσουν τους μαθητές που αγωνίζονται μέχρι τους χρησμούς της κυβέρνησης ότι ο κορωνοιός κολλάει στις πορείες και όχι στις αίθουσες των 27 μαθητών που επέβαλλε εν μέσω πανδημίας, Παράλληλα, αξιοποιούν και ομάδες που καμία σχέση δεν έχουν με τους μαθητές, προσπαθούν να τους ταυτίσουν με αυτές, για να τους συκοφαντήσουν.

Από κοντά, έρχεται να βάλει και το χεράκι της η δημοτική αρχή, η οποία στηρίζει και εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης. Μαζί της ορισμένοι διευθυντές που όχι μόνο δεν θέλουν να ακούσουν ουσιαστικά τις ανάγκες των μαθητών, αλλά τους απειλούν από πάνω και με διώξεις και πρόστιμα. Με το πρόσχημα ότι δεν αφορούν τα αιτήματα το Δήμο, τα παρακάμπτουν και πετάνε το… μπαλάκι αλλού. Ας μας απαντήσουν όμως τελικά ποιος έχει την ευθύνη για τις αίθουσες που χρειάζονται για την αραίωση. Ας μας απαντήσουν οι διευθυντές για το ειδικό προσωπικό (καθηγητές σχεδίου, ψυχολόγοι) που “υπάρχει” στα σχολεία, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μαθητές δεν τους έχουν δει ποτέ.

Όλα αυτά που ζητούν οι μαθητές είναι εφικτά και ρεαλιστικά. Οι μαθητές έχουν αποδείξει με τον αγώνα τους τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις μεγάλες μάχες ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια όλων των κυβερνήσεων για την Τράπεζα Θεμάτων, την ΕΒΕ ότι μπορούν να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους και να βγουν νικητές.

Οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς έχουν δίκιο να ανησυχούν. Διεκδικούν με πορείες κινητοποιήσεις, με όποιο τρόπο αποφασίσουν, μαζικά, οργανωμένα, συζητώντας συλλογικά μέσα στα 15μελή και 5μελή τους. Παίρνουν αποφάσεις αγωνιστικές και αποφασίζουν αυτοί πώς θα επιβάλλουν με τον αγώνα τους τα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση επιμένει να μην παίρνει θεωρώντας τα κόστος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet