Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Για τους ιδιώτες υπάρχουν λεφτά για τους δημότες όχι
Αθλητισμός

Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης: Για τους ιδιώτες υπάρχουν λεφτά για τους δημότες όχι

Με αφορμή το 5ο Attika Run & Fun Grand Prix 2018 και το θέμα που έχει προκύψει με την επιχορήγηση της διοργάνωσης, αλλά και το κόστος συμμετοχής των δημοτών σε αυτό, η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης, απευθυνόμενη προς τους εργαζόμενους, σημειώνει:

Είναι πρόκληση η «τιμολόγηση» της συμμετοχής των δημοτών μας σε αθλητικές διοργανώσεις, όποιο και αν είναι το ποσό. Είναι πρόκληση ακόμα περισσότερο να επιχορηγείται από τον ΟΠΑΘ η διοργάνωση, στην ουσία η εταιρεία που τη συνδιοργανώνει.

Αναρωτιόμαστε, άραγε:

  • Τι κάνει ο Δήμος για τις αθλητικές υποδομές στις γειτονιές των Μελισσίων, της Νέας και της Παλιάς Πεντέλης;
  • Τι κάνει για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων, του προσωπικού τους, των δραστηριοτήτων τους;

Την ώρα που η δημοτική Αρχή έχει στον «αυτόματο πιλότο» τα ζητήματα του αθλητισμού, μακριά και έξω από ό,τι έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, την ώρα που εφαρμόζει πιστά την κεντρική πολιτική, φορτώνοντας όλα τα βάρη στην πλάτη των λαϊκών οικογενειών  με τέλη, τροφεία κ.λπ., την ώρα που βασική της απάντηση στην κριτική που δέχεται είναι το γνωστό «το κράτος δεν αποδίδει στην αυτοδιοίκηση ό,τι οφείλει», βρίσκει λεφτά για να επιχορηγεί εταιρείες «για καλό σκοπό» και βάζει χαράτσια συμμετοχής στους πολίτες.

Αποδεικνύεται η ουσία της «σύμπραξης» Δήμων και επιχειρηματιών, που δεν είναι άλλη από το κέρδος. Δεν ξεφεύγει μάλιστα της προσοχής κανενός ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού!

Κανένας εργαζόμενος, άνεργος να μην πέσει στην παγίδα της στήριξης των «κοινωνικών παντοπωλείων» και της «προστασίας του περιβάλλοντος». Όσοι δημιουργούν και ανακυκλώνουν τη φτώχεια με την πολιτική τους παριστάνουν μετά τους φιλάνθρωπους.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από διεκδίκηση:

  • Υλικοτεχνικής υποδομής, επιστημονικής στήριξης, επαρκούς χρηματοδότησης, που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό σε κάθε τους έκφραση.
  • Τα σωματεία πρέπει να στηρίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες τους.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον Αθλητισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet