Πεντέλη 2020: 2 παραδοχές, 2 αποκαλύψεις, 4 θέσεις και 1 ατόπημα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το ΘΑΛΩΣΙ
Αθλητισμός

Πεντέλη 2020: 2 παραδοχές, 2 αποκαλύψεις, 4 θέσεις και 1 ατόπημα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το ΘΑΛΩΣΙ

Ανακοίνωση για την πρόσφατη συνεδρίαση ενημέρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης σχετικά με το ιδιοκτησιακό και πολεοδομικό καθεστώς στον χώρο του Κοινοτικού Γυμναστηρίου της Ν. Πεντέλης εξέδωσε ο συνδυασμός Πεντέλη 2020.

Σε αυτήν αναφέρει:

Σε μια συνεδρίαση που δεν διεκδικεί δάφνες για τον τρόπο διεξαγωγής της, αλλά που προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών, η κουρασμένη διοίκηση προσπάθησε, ευρισκόμενη πάντα σε άμυνα, να ξεφύγει με κάθε τρόπο από το «σφυροκόπημα» δημοτικών συμβούλων και πολιτών.

Τη συνεδρίαση προκάλεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας, ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Άγγελος Παλαιοδήμος και η Άντα Μπούσουλα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το ιδιοκτησιακό και πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής του Κοινοτικού Γυμναστηρίου Νέας Πεντέλης στη θέση ΘΑΛΩΣΙ, αλλά από την αρχή φάνηκαν οι διαθέσεις της διοίκησης για το αντίθετο. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησε με τον τρόπο του να ελαφρύνει την κατάσταση για τη διοίκηση και έχει μεγάλη ευθύνη για τον τρόπο που διεξήχθη η συνεδρίαση καθώς:

  • Δεν κάλεσε τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και οι πολίτες να έχουν μια υπηρεσιακή (και όχι πολιτική, όπως ο δήμαρχος ήθελε, ενημέρωση.
  • Δεν κράτησε τον έλεγχο, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος εκτελούσε και χρέη προέδρου.

Οι παραδοχές

Στο τέλος όμως η διοίκηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πράγματα:

  1. Ο δήμαρχος παραδέχτηκε, από μικροφώνου, ότι ο χώρος είναι ιδιοκτησιακά δημόσιος και πολεοδομικά εκτός σχεδίου δασικός, απογοητεύοντας όσους είχε τάξει ότι η τοποθέτηση χλοοτάπητα είναι θέμα ημερών!
  2. Ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου παραδέχτηκε ότι σε αντίστοιχη περίπτωση (αξιοποίηση λατομείου Ράικου) περίμενε δύο χρόνια για σχετικό παραχωρητήριο από το Δημόσιο και φυσικά εγκρίσεις από τον δασάρχη.

Οι αποκαλύψεις

Είχαμε όμως και δύο αποκαλύψεις που δείχνουν πραγματικά τον αλλοπρόσαλλο τρόπο με τον οποίο η διοίκηση αντιμετωπίζει το θέμα:

  1. Αποκαλύφθηκε ότι με την απόφαση 2054/2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, απορρίφθηκε η αγωγή του Δήμου εναντίον του Δημοσίου για τη διεκδίκηση της έκτασης των 36 στρεμμάτων του λόφου του Πρ. Ηλία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο χώρος στο Θάλωσι (δεν περιέλαβε 16 στρέμματα με οικόπεδα, που ανήκουν σε ιδιώτες, μεταξύ των οποίων ένας υποψήφιος και ένας συγγενής δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του δημάρχου!). Παράλληλα μέχρι και σήμερα ο Δήμος δεν άσκησε οποιοδήποτε ένδικο μέσο (έφεση) προκειμένου να διεκδικήσει το χώρο!
  2. Αποκαλύφθηκε, επίσης από δημότη, ότι η διοίκηση, που τόσο κόπτεται για την αθλούμενη νεολαία της πόλης, έναν χρόνο πριν είχε ραντίσει με φυτοφάρμακο περιμετρικά, εντός και εκτός του γηπέδου της Ν. Πεντέλης, χωρίς να ληφθούν τα κατάλληλα προστατευτικά μέτρα (δεν είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες) και για αυτόν τον λόγο της επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Οι θέσεις

Ο συνδυασμός Πεντέλη 2020 παραμένει σταθερός στις θέσεις του, αφήνοντας πίσω παλαιού τύπου λογικές, που στηρίζονταν στην πολιτική ομηρία, στην ψηφοθηρία, στις ψεύτικες υποσχέσεις και στο «διαίρει και βασίλευε».

Πιο συγκεκριμένα, θέλουμε:

  1. Να ξεκινήσει άμεσα διαδικασία απόκτησης/παραχώρησης του χώρου του Θάλωσι από το Δημόσιο.
  2. Να ξεκινήσει διαβούλευση με όλους τους δημότες του Δήμου Πεντέλης για τον καλύτερο δυνατό και νόμιμο τρόπο αξιοποίησης του χώρου της λίμνης ΘΑΛΩΣΙ – Γηπέδου Νέας Πεντέλης, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και στο φυσικό κάλλος της περιοχής.
  3. Να διερευνηθεί η εύρεση κατάλληλου χώρου στην περιοχή της Νέας Πεντέλης για τη δημιουργία αδειοδοτημένου γηπέδου για την διεξαγωγή επίσημων αγώνων
  4. Να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο Μελισσίων με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους.

Η τελευταία θέση μας ενισχύεται και από την απόφαση 666/2019 (ΑΔΑ: 9ΒΖΨ7Λ7-Ω1Ρ) της από 15/03/2019 συνεδρίασης  της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής για την 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού 2019, σύμφωνα με την οποία δεν εγκρίθηκε η αντίστοιχη πίστωση για την υλοποίηση της προμήθειας για το γήπεδο Μελισσίων (μόλις 10.000 ευρώ βρίσκονται στον αντίστοιχο κωδικό).

Το ατόπημα

Αποτελεί άξιο αναφοράς το θράσος της μείζονος μειοψηφίας και πιο συγκεκριμένα της κ. Κεχαγιά, να κατηγορήσει για πολιτικό marketing την όλη διαχείριση του θέματος από την υπόλοιπη μειοψηφία. Ξεχνάει βέβαια ότι η ίδια, παρά τις αρχικές σφοδρές αντιρρήσεις της για το θέμα της προμήθειας χλοοτάπητα για τα γήπεδα Μελισσίων και Νέας Πεντέλης στην προηγούμενη συνεδρίαση, στο τέλος υπερψήφισε την εισήγηση της διοίκησης, φοβούμενη το όποιο πολιτικό κόστος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet