Συμπολιτεία: Παρέμβαση για την επεισοδιακή συνεδρίαση για τα γήπεδα
Αθλητισμός

Συμπολιτεία: Παρέμβαση για την επεισοδιακή συνεδρίαση για τα γήπεδα

Για «άγνοια που οδηγεί σε μπάχαλο», αλλά και «θέσεις με χρονοκαθυστέρηση που μας αφήνουν αδιάφορους» κάνει λόγο η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, αναφερόμενη στην επεισοδιακή τελευταία συνεδρίαση του Σώματος για τα γήπεδα Μελισσίων και Ν. Πεντέλης.

Η Συμπολιτεία εξηγεί τους λόγους που υπερψήφισε το θέμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές τόσο για τη διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου, όσο και για τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Όταν η άγνοια οδηγεί σε μπάχαλο!
Θέσεις με χρονοκαθυστέρηση μας αφήνουν αδιάφορους

Η προχθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο διεξήχθη σε ένα κλίμα που δεν τιμά την πόλη και τους πολίτες. Προχειρότητα, εμμονές και άγνοια δεν είναι στοιχεία του βοηθούν την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και το μόνο που προσφέρουν είναι το μπάχαλο και οι ακρότητες που είδαμε. Λοιπά σχόλια δεν χωρούν.

Επί της ουσίας για το θέμα της μελέτης για την προμήθεια (και όχι της προμήθειας για όσους μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά) τοποθέτησης χλοοτάπητα στα γήπεδα Μελισσίων και Νέας Πεντέλης, που πυροδότησε τη συζήτηση, η Συμπολιτεία επαναλαμβάνει τις από Ιουλίου 2017 θέσεις της, οι οποίες διατυπώθηκαν και τότε και τώρα από τη Δήμητρα Κεχαγιά στο Δημοτικό Συμβούλιο και δικαιώνονται στην πράξη.

Η περιοχή του γηπέδου της Νέας Πεντέλης είναι εκτός σχεδίου και η προσπάθεια του κ. Στεργίου να τροποποιήσει σχέδιο σε εκτός σχεδίου περιοχή είναι γραφική και διεκδικεί ρεκόρ γκίνες διοικητικής και πολεοδομικής ανεπάρκειας. Ο μόνος δρόμος για να γίνει η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο της Νέας Πεντέλης είναι η λήψη έγκρισης από το Δασαρχείο, όπου προς την κατεύθυνση αυτή δεν έχει γίνει το παραμικρό εδώ και 8 χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τη μελέτη προμήθειας του χλοοτάπητα του γηπέδου των Μελισσίων και του γηπέδου της Νέας Πεντέλης, μάλλον λογικό είναι να έρχεται το θέμα σε κοινή μελέτη, αφού ήδη έχει ενταχθεί σε έναν κωδικό στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Το ότι δεν θα τελεσφορήσει εν τέλει η προμήθεια αυτή του γηπέδου της Νέας Πεντέλης, δεν εμποδίζει την ολοκλήρωση της μελέτης και εν τέλει της χρηματοδοτησης από την Περιφέρεια μόνο του χλοοτάπητα για το γήπεδο Μελισσίων, για αυτό και η Συμπολιτεία ψήφισε θετικά στο θέμα, ώστε να μην ανακοπεί η προώθησή του.

Το κακό για την πόλη και τους πολίτες της είναι ότι η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει να πορεύεται με εμμονές, προχειρότητα και άγνοια. Ειδικά στο συγκεκριμένο θέμα κατηγορούμε τον κ. Στεργίου ότι συνειδητά κοροϊδεύει τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου, η έλλειψη γνώσεων φέρνει εντάσεις και αυτές δεν συμβάλλουν στην παραγωγή ουσιαστικού έργου, αλλά στην παραγωγή φασαρίας και μικροπολιτικής. Θέσεις που μεταβάλλονται ή εμφανίζονται με χρονοκαθυστέρηση κι έχουν μόνο στόχο την προσωπική προβολή, μας αφήνουν αδιάφορους. Είναι θεμελιώδης αρχή της Συμπολιτείας να απέχει από τέτοιες πρακτικές.

Ως επόμενη δημοτική αρχή, πιστοί στις θέσεις μας με γνώση, εμπειρία και αποφασιστικότητα, θα λύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πόλη μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet