Κ. Κοσοβίτσας: 4 περιπτώσεις όπου η διοίκηση Στεργίου ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ως όφειλε
Ποιότητα Ζωής

Κ. Κοσοβίτσας: 4 περιπτώσεις όπου η διοίκηση Στεργίου ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ ως όφειλε

Ο τέως δήμαρχος Νέας Πεντέλης, Κώστας Κοσοβίτσας, παρεμβαίνει στο θέμα που έχει προκύψει με τη μη δήλωση, από πλευράς της διοίκησης του δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, έκτασης 10 στρεμμάτων του γηπέδου της Ν. Πεντέλης στο Κτηματολόγιο, με αποτέλεσμα αυτή να περάσει στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου.

Με αφορμή σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, με την οποία επιχειρείται να επιρριφθούν ευθύνες στη διοίκηση του πρώην «Καποδιστριακού» Δήμου Ν. Πεντέλης, ο κ. Κοσοβίτσας παραθέτει γεγονότα που, όπως υποστηρίζει, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του δημάρχου Πεντέλης και ταυτόχρονα επισημαίνει τέσσερις περιπτώσεις στις οποίες ο κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης «ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΕ» αυτό που όφειλε.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του τ. δημάρχου Ν. Πεντέλης:

Στο δελτίο τύπου στις 10-7-2017, η δημoτική παράταξη του Δήμου Πεντέλης «Πεντέλη εν Δράσει» καταλόγιζε την ευθύνη, στη διοίκηση του «Καλλικρατικού» Δήμου Πεντέλης για τη μη δήλωση στο Κτηματολόγιο της κυριότητας  των 10,0 στρεμ. του γηπέδου της Ν. Πεντέλης, με αποτέλεσμα να καταγραφεί η έκταση, στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και όχι του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πεντέλης απάντησε στις 17-7-2017, προσπαθώντας να επιρρίψει  την ευθύνη στη διοίκηση του «Καποδιστριακού» Δήμου Ν. Πεντέλης, που κληρονόμησε.

Ως δήμαρχος του Δήμου Ν.Πεντέλης, που έληξε στις 31-12-2010, και για λογαριασμό και του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώ:

Η δημαρχία σας, που άρχισε 1-1-2011, μεταξύ των άλλων, κληρονόμησε και τα στελέχη του Τεχνικού Τμήματος Ν. Πεντέλης, που υπηρετούσαν έως πρότινος στον Δήμο Πεντέλης. Αν τα είχατε ρωτήσει, θα μαθαίνατε ότι στην Α’ φάση κτηματογράφησης, που έγινε το 3ο τρίμηνο του 2008, ζητήθηκε να δηλωθούν μόνο τα ακίνητα για τα οποία υπήρχαν συμβόλαια. Πράγμα που έγινε.   

Η υπόλοιπη ακίνητη περιουσία (πλατείες, άλση, γήπεδα, δρόμοι κ.λπ.), ζητήθηκε να δηλωθούν κατά τη Β’ φάση κτηματογράφησης, που δυστυχώς για τη Ν. Πεντέλη συνέπεσε με  το 2011, στη δημαρχία σας. ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ (1)

Ο Νόμος επέτρεπε και την εκπρόθεσμη δήλωση, μέχρι την έναρξη της Α’ ανάρτησης (περί το 2014). ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ (2).

Στη συνέχεια, στις 4-11-2016, έγινε η Α’ ανάρτηση των εγγραφών, στην οποία η κυριότητα του Γηπέδου αποδόθηκε στο ελληνικό Δημόσιο.

Από εκεί και πέρα, δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο να διεκδικήσει το Γήπεδο με δικαστική αγωγή, αλλά μέχρι τώρα, ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ (3).

Ο «Αυτοδιοικητικός», όπως  με αυταρέσκεια αποκαλείτε τον εαυτό σας, πρέπει ν’ αναλαμβάνει και τις ευθύνες του και όχι να επιχειρεί να τις ρίχνει στις πλάτες άλλων.

Δυστυχώς, κι αυτό, με την απάντησή σας, ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ (4).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet