Στην Ο.Ε. του Δήμου Πεντέλης τη Δευτέρα το δάσος Παπαδημητρίου και το «ορφανό» ακίνητο στην Πεντέλη
Ποιότητα Ζωής

Στην Ο.Ε. του Δήμου Πεντέλης τη Δευτέρα το δάσος Παπαδημητρίου και το «ορφανό» ακίνητο στην Πεντέλη

Δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία «άναψαν φωτιές» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης την Τρίτη 31 Ιουλίου 2017 περιλαμβάνονται ανάμεσα στα 12 θέματα που θα συζητήσει η Οικονομική Επιτροπή (Ο.Ε.) του Δήμου τη Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018. Το πρώτο αφορά στη «βόμβα» που έριξε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νατάσσα Κοσμοπούλου, για την προσφυγή των φερόμενων ως ιδιοκτητών του δάσους Παπαδημητρίου κατά της απαλλοτρίωσης που έχει επιβληθεί και το δεύτερο, την κυριότητα του ακινήτου το οποίο ο Δήμος θέλει να δωρίσει στο ΝΠΔΔ Ιερός Ναός Αγ. Σεραφείμ – Προφήτου Ηλίου Πεντέλης, για την αποπεράτωση ή επέκταση του ομώνυμου ναού.

Η εισήγηση για το Παπαδημητρίου.

Ειδικότερα, ως προς την πρώτη περίπτωση, η Ο.Ε. καλείται να ορίσει πληρεξούσιο δικηγόρο για την εκπροσώπηση του Δήμου ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών κατά τη συζήτηση της προσφυγής των εταιρειών «Πάρκο Υγείας Αθηνών Α.Ε.», «Η Πεντέλη ΑΟΤΚΕ» και «ΠΑΤΡΙΝΑ ΑΟΤΚΕ», οι οποίες ζητούν «την ακύρωση της υπ’ αρ. 33422/15.9.2015 ρητής άρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ακινήτων τους στον Δήμο Πεντέλης, την ακύρωση της υπ’ αρ. 14603/20.7.2015 ρητής άρνησης του Δήμου Πεντέλης, καθώς και της τεκμαιρόμενης σιωπηρής απόρριψης της Περιφέρειας Αττικής λόγω άπρακτης παρέλευσης τριμήνου».

Η εκδίκαση της συγκεκριμένης προσφυγής έχει ορισθεί για την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εισήγηση για το Ο.Τ.69.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Ο.Ε. καλείται να ορίσει πληρεξούσιο δικηγόρο για την κτηματολογική διόρθωση ακινήτου του Δήμου Πεντέλης στο Κτηματολόγιο. Όπως φαίνεται από την εισήγηση, ο Δήμος αναγνωρίζει ότι δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ακίνητο με ΚΑΕΚ 051171912009 στη συμβολή των οδών Αρτεμισίας και Αττάλου, με έκταση 938,47τ.μ., εντός σχεδίου πόλεως Δ.Κ. Πεντέλης στο Ο.Τ.69 και το οποίο φαίνεται στο Γραφείο Κτηματογράφης ως αγνώστου ιδιοκτήτη.

Όπως αναφέρεται στην ίδια εισήγηση, το ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δήμου ως ευρύτερη έκταση εμβαδού 1.824τ.μ., η οποία αφορούσε τα οικόπεδα υπ’ αρ. 723 και 726 και η οποία φαίνεται στο Βιβλίο Κτηματογράφησης Δήμων και Κοινοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών – Νομαρχία Αττικής – Διαμέρισμα Ανατολικής Αττικής (απόφαση 963/1980).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet