Video

Ν. Κοσμοπούλου: Άμεσος ο κίνδυνος να χαθεί το δάσος Παπαδημητρίου στα Μελίσσια – Ο δήμαρχος εξαπάτησε το Δημοτικό Συμβούλιο – VIDEO

Ότι κινδυνεύει άμεσα να καταπέσει το Προεδρικό Διάταγμα για το δάσος Παπαδημητρίου κατήγγειλε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση των θεμάτων, στη συνεδρίαση της Τρίτης 31 Ιουλίου 2018. Μάλιστα, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμπολιτεία κατηγόρησε τον δήμαρχο, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, ότι «ξεγέλασε» και «εξαπάτησε» το Δημοτικό Συμβούλιο, διαβεβαιώνοντάς το σε προηγούμενη συνεδρίαση ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τον συγκεκριμένο χώρο, «αποκρύβοντας» την προσφυγή που έχουν κάνει οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες από τις 19/10/2015 και η οποία εκδικάζεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο, που ανέγνωσε η κ. Κοσμοπούλου, οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες ουσιαστικά στρέφονται κατά του Π.Δ., υποστηρίζοντας ότι έχει παρέλθει ο εύλογος χρόνος από την επιβολή απαλλοτρίωσης στον συγκεκριμένο χώρο και άρα αυτή πρέπει να αρθεί.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ευαγγελία Μπουσίου, δήλωσε ότι δεν γνώριζε το θέμα, ενώ ο δήμαρχος, με μια σύντομη τοποθέτηση, απλώς ενημέρωσε ότι η όλη υπόθεση έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης και μέχρι τις 26/8 θα έχει ετοιμαστεί η σχετική προσφυγή του Δήμου στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Αμέσως μετά, η πρόεδρος του Σώματος προσπάθησε να κλείσει εκεί το θέμα, ζητώντας να υπάρξει από τον δήμαρχο αναλυτική ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων σε προσεχή συνεδρίαση.

Παρακολουθείστε στο βίντεο την αποκάλυψη της κ. Νατάσσας Κοσμοπούλου:

Ωστόσο, η κ. Κοσμοπούλου δεν είχε… πει την τελευταία λέξη της. Αφού επανέλαβε τα περί «εξαπάτησης» από πλευράς δημάρχου του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη να διαχειριστεί το θέμα και ζήτησε την άμεση σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης την επόμενη μέρα (σ.σ.: Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018) για να «δώσει εξηγήσεις ο δήμαρχος στο Σώμα».

Αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό από πλευράς προέδρου, η οποία υποστήριξε σθεναρά ότι κάτι τέτοιο ο κανονισμός το προβλέπει με συγκεκριμένη διαδικασία (συλλογή συγκεκριμένου αριθμού υπογραφών από τη μειοψηφία). Από την πλευρά της, η κ. Κοσμοπούλου ζήτησε να εισηγηθεί το θέμα η πλειοψηφία και αφού κάτι τέτοιο δεν έγινε, τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω, η επικεφαλής της μείζονος κατηγόρησε την πρόεδρο του Σώματος ότι συναινεί στο «ξεπούλημα» του δάσους Παπαδημητρίου, μεσολάβησε ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης (σ.σ.: η τρίτη στη σειρά το συγκεκριμένο βράδυ, αφού είχαν προηγηθεί άλλες δύο με αφορμή τη συζήτηση για τις πυρκαγιές), στην επανέναρξη της συνεδρίασης συνεχίστηκε η σκληρή φραστική αντιπαράθεση μεταξύ των κ.κ. Μπουσίου και Κοσμοπούλου, που τελικώς οδήγησε λίγο αργότερα στην αποχώρηση της παράταξης της δεύτερης.

Και δεύτερο «κάρφωμα» από πλευράς μείζονος – Δωρεά δημοτικού ακινήτου που όμως είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»!

Ωστόσο, πριν πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αποχώρηση είχε προηγηθεί νέο «πρέσινγκ» της μείζονος στη διοίκηση Στεργίου, η οποία μάλιστα οδήγησε και σε «αναδίπλωση» της τελευταίας, μέσω της απόσυρσης του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης (Δωρεά δημοτικού ακινήτου, υπό διαλυτική αίρεση δικαίου, για αποπεράτωση ή επέκταση του Ιερού Ναού Σεραφείμ – Προφήτου Ηλίας Πεντέλης).

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα δεν προέκυψε από κάποια αντίρρηση της μειοψηφίας στη δωρεά του ακινήτου ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του ναού, αλλά από την αποκάλυψη της δημοτικής συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δήμητρας Κεχαγιά, ότι ο χώρος που ετοιμαζόταν να δωρίσει ο Δήμος απλούστατα στο Κτηματολόγιο αναφέρεται ως αγνώστου ιδιοκτήτη!

Ο δήμαρχος αρχικώς απέρριψε την άποψη της κ. Κεχαγιά, επιμένοντας ότι υπάρχει στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του Δήμου, αλλά η επιμονή της δημοτική συμβούλου μάλλον τον… έβαλε σε σκέψεις, η πρόεδρος του Δ.Σ. προχώρησε σε νέα ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, ο κ. Στεργίου άρχισε να τηλεφωνεί σε διάφορους συνεργάτες του και, τελικώς, μετά την επανέναρξη της συνεδρίασης ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι η κ. Κεχαγιά έχει δίκιο…

Δείτε το σχετικό βίντεο με την παραδοχή από πλευράς δημάρχου ότι το προς δωρεά δημοτικό ακίνητο εμφανίζεται ως αγνώστου ιδιοκτήτη:

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet