Συμπολιτεία: Κινδυνεύει το άλσος «Παπαδημητρίου» λόγω των χειρισμών Στεργίου
Ποιότητα Ζωής

Συμπολιτεία: Κινδυνεύει το άλσος «Παπαδημητρίου» λόγω των χειρισμών Στεργίου

«Κινδυνεύει το άλσος “Παπαδημητρίου” λόγω των λανθασμένων χειρισμών της διοίκησης Στεργίου» τονίζει η δημοτική παράταξη Συμπολιτεία έπειτα από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του άλσους.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης επισημαίνει ότι ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης «σαμποτάρισε» τη δημιουργία Επιτροπής για τη σωτηρία του άλσους. Παράλληλα, ενημερώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διάσωσή του και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα αυτόν, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωσή της:

Κινδυνεύει η δημιουργία του Άλσους Μελισσίων από την αδιαφορία και τους λανθασμένους χειρισμούς της διοίκησης Στεργίου
Με απροκάλυπτο τρόπο, ο δήμαρχος σαμποτάρισε τη δημιουργία Επιτροπής για τη σωτηρία του δάσους «Παπαδημητρίου»

Με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, συγκλήθηκε, χθες, Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διασφαλίσει την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος για τη δημιουργία Άλσους 80 στρεμμάτων στο πρώην νοσοκομείο «Παπαδημητρίου». Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη πλησιάζει ο προσδιορισμένος χρόνος λήξης της ισχύος του Προεδρικού Διατάγματος . Άρα κάθε καθυστέρηση ή κωλυσιεργία λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των φερόμενων ιδιοκτητών.

Η, πέρα από κάθε λογική, άρνηση του δημάρχου, οδήγησε σε ναυάγιο την προσπάθεια συνεννόησης, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τη δημιουργία του άλσους.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη συμπεριφορά και τις προθέσεις Στεργίου.

  • Γιατί αρνείται τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με κοινό στόχο τη διασφάλιση του άλσους Μελισσίων;
  • Γιατί  μιλάει δημοσίως για τιμές 4 και 5 εκατομμυρίων, που έχει δυνατότητα να δώσει ο Δήμος  στους ιδιοκτήτες, όταν οι ορκωτοί εκτιμητές προσδιόρισαν αξία με τιμές δάσους  που είναι 250.000 ευρώ;
  • Γιατί δεν απαντήθηκε η τεκμηριωμένη αναφορά μας για τα ελάχιστα χρονικά περιθώρια που απέμειναν; Η διοίκηση του Δήμου κάνει απλώς λάθος ανάγνωση της νομοθεσίας;
  • Ποιες οι ενέργειες του Δήμου από το 2011 ως σήμερα, ως προς το συγκεκριμένο θέμα για την απόκτηση της έκτασης;

Η κραυγαλέα απουσία ενδιαφέροντος της δημοτικής Αρχής δίνει το «πράσινο φως» στους ιδιοκτήτες να ζητήσουν άρση της απαλλοτρίωσης και έγκριση οικοδόμηση της έκτασης του Άλσους.

Ένας από τους ελάχιστους, πλέον, πνεύμονες πρασίνου εντός του οικιστικού ιστού των Μελισσίων, κινδυνεύει ολοκληρωτικά.

Η αντιπολίτευση αναλαμβάνει, από σήμερα, μια σειρά πρωτοβουλιών με στόχο τη σωτηρία και τη δημιουργία του μεγαλύτερου άλσους των Βορείων Προαστίων.

Ζητάμε από όλους τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό μας και να δώσουμε μαζί τη μάχη για το Άλσος Μελισσίων.

Δυστυχώς, λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής Αρχής, ο χρόνος τρέχει εις βάρος των κατοίκων και υπέρ των φερόμενων ιδιοκτητών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet